BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
Čili in njegova zgodba
Znano je, da pride do največjih odkritij vedno po pomoti. Do takšnega spoznanja je prišel tudi Krištof Kolumb leta 1493 na svojem drugem potovanju, ko je svoje ladje privezal v Ameriki, misleč, da je v Indiji in namesto popra našel pekoči zaklad, po imenu čili.
Zaradi te nastale zmešnjave nosi čili tudi popru podobno ime, in sicer: pepper, pimenta, peperoncino, poivre, pfeffer, feferon. Čili spada v družino paprik, katera ima latinsko ime Capsicum.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
POGLEJTE SI NAŠO LESTVICO POGUMNIH IN NAJDITE PRAVO OMAKO ZA VAŠ OKUS!
Lestvica pogumnih za lažjo orientacijo o pekočnosti naših omak. Štiri stopnje pekočnosti: manj, srednje, bolj in ekstremno pekočih omak. Ampak zmeraj okus v ospredju.
LESTVICA PEKOČNOSTI VAM BO POMAGALA NAJTI TA PRAVE OMAKE IN VRSTE ČILIJA ZA VAŠ OKUS!
Kaj sploh je Scovillova lestvica? Kaj povzroči pekočnost čilijev? Scovillova lestvica pekočnosti ravršča pekočnsot čilijev, glede na njihovo jakost.
Automated page speed optimizations for fast site performance