BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
Kaj je tisto, kar daje čiliju vražji prizvok? To je kapsaicin, ki je krivec za pekočnost v čiliju in v nasprotju s poprom ne škoduje našemu želodcu. Kapsaicin je alkaliod, ki nekaterim povzroča strah in neugodje, drugi brez njega ne morejo, ko ga enkrat poskusijo, saj velja, da čili zelo hitro zasvaja. Največ kapsaicina se nahaja v placenti čilija, to je tisti notranji beli del, na katerem so zraščena semena. Medtem, ko semena ne vsebujejo kapsaicina.
Raziskave so pokazale, da zmerno uživanje čilija vzpodbuja obnavljanje želodčne sluznice, znižuje slab holesterol, spodbuja delovanje srca in ožilja, povečuje prekrvavljenost, razbija krvne strdke in pomaga pri nižanju ravni krvnega sladkorja.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.
Čili in njegove vrste
Pri čiliju je pekoč zgolj plod, medtem ko listi in stebla niso. Listi imajo grenak priokus in se uporabljajo v filipinski kuhinji kot dodatek v piščančji juhi ali v korejskem kimčiju. To je fermentirano zelje z dodatkom čilija in listov. V japonski kuhinji so listi kuhani kot zeleni za ohranjanje.