BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
3 od 5
10 minut / 1,5 ure
1. PRIPRAVA BELGIJSKIH ČUFTOV
2. PRIPRAVA IN KUHANJE OMAKE
3. PEKA BELGIJSKIH ČUFTOV
4. PRIPRAVA PIREJA
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kruh narežemo na koščke in potopimo v mleko. Meso odstranimo s kosti in zmeljemo z listom, ki ima največje luknje. Mesu dodamo nasekljane liste koriandra, solimo in natremo svežega popra. Kruh dobro ožamemo in dodamo meso ter dobro premešamo. Oblikujemo kroglice. V globok krožnik nasujemo moko in jih povaljamo ter odložimo.
2. Najboljše je, če za to jed uporabimo litoželezno posodo, jo dobro segrejemo, dodamo oljčno olje in sesekljano čebulo. Ko zastekleni, jo zalijemo s pol deci piva in pustimo na srednjem ognju, da se zmehča. Po potrebi še enkrat zalijemo s pol deci piva. Vmes očistimo in na 2 x 2 cm kvadratke narežemo radič, ga splahnemo in dobro odcedimo. Dodajamo ga po tretjinah. Vsakič dodamo tudi dva deci piva. Ko to naredimo, se lotimo peke mesnih krogljic.
3. Ponev dobro segrejemo in dodamo maslo. Ko se maslo raztopi, posujemo z rjavim sladkorjem, premešamo in dodamo mesne kroglice. Popečemo jih do zlato rjave barve.
4. Popečene mesne kroglice dodamo v posodo z radičem in vanjo zlijemo vso preostalo pivo, razen zadnjega deci. Tega uporabimo v ponvi, kjer so se pekle mesne kroglice in jo pristavimo nazaj na močan ogenj. Ko pivo zavre, ponev odstavimo in vso tekočino zlijemo k mesnim kroglicam in radiču. Na ta način dobimo iz ponve ves okus. Doamo gorčico in premešamo. Kuhamo na zmernem ognju uro in pol. Vmes premešamo.
5. Krompir olupimo in ga damo v mrzlo vodo ter jo solimo. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in stisnemo nazaj v posodo, v kateri se je kuhal. Pristavimo na majhen ogenj in ga s stapulo mešamo kakšno minuto, da izločimo odvečno vodo. Nato dodamo maslo in dobro premešamo ter cream fresh, rumenjaka in natremo muščatni orešček. Premešamo in postrežemo.
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!