BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
60 minut
4 osebe
2 od 5
150-180 minut
1. PRIPRAVA ZELENJAVE
2. PRIPRAVA PELATOV
3. PEKA MESA
4. KUHANJE OMAKE
5. PEKA BUČE
6. KUHANJE ŠPAGETOV
7. PEKA POLNJENE BUČE
NASVET 1
NASVET 2
NASVET 3
NASVET 4
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Na oljčnem olju popečemo nasekljan luk, ko zastekleni, ga zalijemo z deci vode. Minimalno solimo in počasi kuhljamo 15 minut. Nato dodamo nasekljano steblo zelene in ponovno zalijemo z deci vode. Minimalno solimo in tudi zdaj počasi kuhljamo še 15 minut.
2. Vmes v večjo posodo stresemo pelate in jih zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo rjavi sladkor, pesto in solimo.
3. Ko sta luk in zelena že slabe pol ure na ognju, dodamo pelate in počakamo, da vse skupaj zavre.
4. Na oljčnem olju popečemo mleto meso. Dodamo 1-2 ščepce soli. Ko voda, ki se izloči iz mesa, izpari, meso zalijemo z deci rdečega vina. Počakamo, da vino skoraj povsem izpari. Nato meso stresemo k čebuli in zeleni. V ponev, kjer se je peklo meso, zlijemo pol deci vina in pristavimo na ogenj, da zavre. Tekočino dodamo k mesu. Nato dodamo še pelate. Pojačamo ogenj in počakamo, da zavre. Nato naribamo korenčka in jih dodamo v omako. Omako na zmernem ognju kuhamo najmanj uro in pol.
5. Ko se nam omaka kuha približno pol ure, pripravimo še bučo špagetarico. Najprej jo operemo, nato jo prerežeamo na pol po dolgem. Iz nje odstranimo vsa semena. Pri tem si pomagamo z žlico. Nato jo narahlo namažemo z oljčnim oljem in minimalno posolimo. Damo jo na peki papir in na pekač ter pečemo na 180 stopinj 1 uro. Obrnemo jo s prerezano stranjo navzdol. Ko jo odstranimo iz pečice, z vilicami naribamo notranjost, kjer se bodo začeli delati “špageti”.
6. V večjem loncu zavremo 5 litrov vode, jo osolimo in dodamo dve žlici olja. V krop stresemo špagete in jih skuhamo al dente. Kuhane odcedimo in speremo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje ter nato pokapljamo z oljčnim oljem in premešamo. Nato jih primešamo k omaki in napolnimo bučo ter čez naribamo Parmezan.
7. Napolnjeno bučo damo v pečico na 180 stopinj za 30 minut. Vsako polovico prerežemo na pol in postrežemo.
NASVET 1: vodo lahko vsekakor zamenjamo z domačo zelenjavno juho, če jo imamo pri roki. Ali zalijemo z deci in pol belega vina. Konec koncev zelenjavo lahko tudi flambiramo. Izogibamo se kock in raznih v prahu nadomestkom juhe. Instant zadeve vsebujejo ogromno soli in umetnih primesi, ki telesu ne koristijo. Prav tako naše telo zaradi tega tudi dehidriramo.
NASVET 2: boljše kot je rdeče vino, boljše bo popečeno meso in s tem tudi naša omaka. Nič ne bo narobe, če meso zalijemo z vinom hiše Edi Simčič, Edvin. Prav nasprotno. Višek, ki ostane v steklenici, ponudimo ob jedi.
NASVET 3: ko v ponvi pečemo zelenjavo ali meso in smo to zelenjavo ali meso primorani pretresti v drugo ponev, nam na dnu ponve vedno ostane nekaj okusa. Da tega okusa ne bi zavrgli, vanjo vlijemo deci vina ali juhe, pristavimo na ogenj in počakamo, da zavre. Nato to tekočino dodamo v drugo ponev. Na ta način se je vse, kar je še ostalo v ponvi, “odlepilo” od dna. Mi smo pa dodobra izkoristili doprinos okusov k jedi.
NASVET 4: za kuhanje pašte nikoli ne “šparamo” z vodo. Namreč, škrob, ki se izloča iz pašte, mora imeti zadosti prostora. Tega pa ima lahko samo, če je v loncu velika količina vode. Enako velja pri kuhanju krompirja.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance