BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
12 oseb
2 od 5
130 minut
1. PRIPRAVA TESTA
2. PRIPRAVA KREMNEGA DELA
3. PEKA CHEESECAKA
4. PRIPRAVA COULIJA IZ MALIN
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Obod pekača, ki ima premer 26 cm, na dnu obložimo s peki papirjem. Kekse zdrobimo v možnarju ali multipraktiku v prah. V kozici počasi stopimo maslo. Oboje zmešamo v skledi in oblikujemo testo. Pri tem si lahko pomagamo s čistilno kartico ali kar sprsti in dlanjo. Tako pripravljeno testo pečemo 10 minut na 180 stopinj, v programu peka zgoraj-spodaj. Testo ohladimo in šele po 15 minutah vlijemo nanj spodaj pripravljeno zmes.
2. S kuhinjskim robotom zmešamo eno po eno Philadelphijo (ali pa si pomagamo vsaj z ročnim mešalnikom), dodamo smetano, zmešamo, dodaš sladkor in moko, zmešamo, dodaš naribano lupino bio limone in eno celo jajce, zmešamo, dodamo drugo celo jajce, zmešamo, dodaš tretje celo jajce in še enkrat zmešamo. Na koncu počasi dodamo še mleko in dobro premešamo.
3. Pečico segrejemo na 210 stopinj. Na pečeno testo vlijemo kremno zmes in jo 10 minut pečemo na 210 stopinjah, potem temperaturo samo zmanjšamo na 90 stopinj in tako pečemo še 1 uro. Pečico ugasnemo in torto pustino še 1 uro v pečici. Nato jo vzamemo iz pečice in z noževo konico zaobidemo po robu, da ločimo Cheesecake od pekača. Tako kremni del nima možnosti, da poči. Počakamo, da se Cheesecake ohladi in ga čez noč damo v hladilnik.
4. Čez kos Cheesecaka ponudimo naslednje: sveže ali zmrznjene maline, odvisno od sezone, damo v kozico in segrevamo ter dodamo sladkor po okusu. Primešamo še Cassis (dobimo ga v L'Eclercu med vsemi zadevami za coctaile pripravljati). Kuhljamo tako dolgo, da dobimo tekočo zmes. Nato skozi fino sito zmes prepasiramo, da se znebimo pečk. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo in počakamo cca. 7 minut. Jo dobro ožamemo, primešamo malinam, po potrebi segrejemo, da se želatina povsem raztopi in premešamo. Polijemo eno žlico čez in zraven kosa torte ali pa s coulijem polijemo po celotni površini Cheesecaka. Na vrh dodamo še sveže sadje in metine liste.
PEKOČNOST: 7
Habanero Congo yellow čili | Nektarine| Mango| Marelična marmelada | Jabolčni kis | Med | Divji madagaskarski poper| Voda | Sol
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!