BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
4 osebe
3 od 5
3 ure
1. PRIPRAVA HOBOTNICE
2. KUHANJE CHILI CON PULPO
3. PRIPRAVA IN KUHANJE BASMATI RIŽA
4. PRIPRAVA GUACAMOLA
NASVET 1
NASVET 2
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kupimo zmrznjeno hobotnico. Če dobimo svežo, jo damo večer pred pripravo chili con pulpa zmrznit in jo nato zjutraj odtalimo. To pa zato, ker bo tako bolj mehka kot če bi jo za kuhanje chili con pulpo uporabili kar svežo. Če je potrebno, odstranimo črnilo in zob ter jo dobro operemo. Nato jo dobro osušimo na kuhijski krpi. Vzamemo večjo ponev, jo dobro segrejo in dodamo 2 žlici oljčnega olja ter hobotnico. Najprej jo na obeh straneh popečemo na močnem ognju, potem pa na srednjem močnem ognju kuhamo pbl. 10 minut zato, da hobotnica spusti vso vodo. Popečeno hobotnico damo na stran in jo ohlajeno razrežemo na manjše kose. Njene vode ne zavržemo.
2. Vzamemo večjo litoželezno posodo, jo segrejemo in na 2 žlicah oljčnega olja popečemo na srednjem ognju nasekljani čebuli, steblo zelene in korenčka. Dodamo narezano hobotnico, vse začimbe razen svežega koriandra, zalijemo s polovico buteljeke vina in na hitro skozi prste stisnjene pelate in njihovo omako. Na manjšem ognju kuhamo vsaj 2 uri in vmes pomešamo. Po potrebi dolijemo vodo, katero je spustila hobotnica. Po dveh urah poskusimo in šele zdaj solimo, če je to sploh potrebno. Dodamo pekočo omako Nočna mora, svež korinader, fižol in čokolado. Kuhamo še vsaj pol ure, vmes pomešamo.
3. Riž vsujemo v skledo z mrzlo vodo in ga med prsti spiramo, da voda postane motno bela. Odcedimo in ponovno napolnimo skledo z mrzlo vodo in ponovimo postopek čiščenja riža še najmanj 3-krat. Voda, v kateri med prsti spiramo riž, mora biti na koncu čista. Riž na koncu pustimo stati najmanj pol ure v sveži mrzli vodi. Nato ga odcedimo. Na kuhalno ploščo pristavimo lonec, v katerega dodamo 1,5-kratni volumen riža vode, to je 300 g vode, vanjo vsujemo riž ter vsebimo segrejemo do vretja. Ko zavre, zmanjšamo ogenj na polovico, takoj pokrijemo in tako kuhamo 12 minut. Vmes ne odpiramo in ne mešamo. Po 12 minutah ogenj ugasnemo in riž pustimo počivati še 5 minut. Nato ga z žlico fino premešamo in postrežemo.
4. Avokado po dolžini do njegove pečke obrežemo z dobro nabrušenim nožem ter ga damo na polovico. Ločeni polovici najlažje izdobemo s tanko jedilno žlico. Nato ga narežemo na trakove in damo v skledo ter z vilicami grobo zmečkamo. Takoj dodamo sok sveže stinjene limete, da nam avokado ne oksidira in s tem izgubi turkizno zelene barve. Dodamo nasekljane listke svežega koriandra, na malo narezane paradižnike in nasekljano čebulo. Dobro premešamo ter začinimo s soljo, poprom in čilijem. Pomešamo.
NASVET 1: Bolj kot je vino kvalitetno, bolj bo žlahten okus omake. Mi smo uporabili vino: Lacroix-Martillac par Latour-Martillac 2018, nakup smo opravili v E.Leclerc-u.
NASVET 2: Še bolje je, če riž sperete v 4-5 vodah do čistega in ga pustite namočenega čez noč. Azijci imajo drugačno in večje spoštovanje do riža kot Evropejci in to je popolnoma normalno. Tako kot imamo mi veliko spoštovanje do… (nadaljuj sam/a).
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!