BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
45 minut
12 oseb
3 od 5
40 minut
1. PRIPRAVA BISKVITA
2. PRIPRAVA SLIVOVEGA POLNILA
3. PRIPRAVA VANILIJEVEGA MOUSSA
4. PRIPRAVA ČOKOLADNEGA PRELIVA
5. SESTAVLJANJE TORTE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Jajca in sladkor penasto stepemo. Med tem, ko se jajca stepajo, stopimo maslo in čokolado. V tretji posodi pa zmešamo vse suhe sestavine. Ko so jajca in sladkor penasto stepena, počasi dodajamo mešanico masla in čokolade, ki mora biti topla, dodamo še olje, mleko, drobtine ter na koncu med počasnim mešanjem še suhe sestavine. Čisto na koncu vmešamo še Pekočko omako. Maso vlijemo v tortni model (moj je premera 22cm), ter pečemo na 170 ˚ C cca. 40 minut. Ko je pečeno, biskvit ohladimo na rešetki in ga prerežmo, da dobimo 2 oblata.
2. Vse sestavine, razen Pekočko omake, damo v posodo in na zmernem ognju kuhamo oz.reducirmo tako dolgo, da vino skoraj izhlapi oz. dobi konsistenco omake, slive pa ne smejo razpasti. Na koncu dodamo še Pekočko omako. Ohladimo.
3. Od mleka vzamemo slab dcl in ga damo v drugo posodo, kamor dodamo še jajca, moko in sladkor, ter dobro premešamo v gladko maso. Ostanek mleka skupaj z vanilijo in maslom zavremo. Ko zavre, med neprestanim mešanjem, dodajamo prvo mešanico in na zmernem ognju kuhamo do vretja. Ko zavre, odstavimo in vmešamo še predhodno namočeno in ožeto želatino. Pokrijemo s folijo na dotik in ohladimo. V ohlajeno kremo vmešamo še stepeno smetano.
4. Vse sestavine razen želatine, segrejemo da se stopijo. Na koncu vmešamo še zmehčano in ožeto želatino.
5. Torto sestavljamo v modelu/obodu ali acetatni foliji. Biskvit, ki smo ga prerezali, obrnemo na glavo, tako da je sedaj zgornji del, na krožniku oz.podstavku. Biskvit namočimo z mešanico mlačne vode in kakava, nanj namažemo polnilo sliv, nato vanilijev mousse in prekrijemo z drugim delom biskita, ki ga prav tako namočimo z mešanico vode in kakava. Na koncu vlijemo še čokoladni preliv. Torto postavimo vsaj za 4-5 ur v hladilnik, najbolje čez noč, da se okusi in kreme lepo povežejo.
PEKOČNOST: 2
Jalapeno Numex Orange Spice čili | Slivova marmelada | Rdeča pesa | Sok pomaranč | Voda | Jabolčni kis | Ajdov med | Poper »pasijonke«
RECEPT PRIPRAVILA:
Strastna pekarica odličnih tort, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka unikatnih tort, to in še mnogo več je Jerneja Trofenik Dimnik. Mešanje krem, peka biskvitov, dekoriranje in ustvarjanje neponovljivih tort je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti tort Jerneje za vse jezike. Recepte tort, ki jih najdene na uradni strani Cukerpekarca, je Jerneja izbrala z zagotovostjo kot razumljive in jasne. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih slastnih tort.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance