BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
5 minut
2 osebi
3 od 5
30 minut
1. KUHANJE TESTENIN
2. PRIPRAVA GUANCIALE
3. PREDPRIPRAVA OMAKE
4. PRIPRAVA OMAKE
5. PIKA NA I
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pristavimo lonec s soljeno vodo in pustimo da zavre. V njej skuhamo špagete in si prihranimo nekaj žlic škrobne vode.
2. Vmes v ponvi popečemo na kocke narezano guanciale. Toliko, da spusti maščobo in da še vedno ostane sočna in mehka. Ne smemo je suho zapeči. Guanciale na cedilu precedimo in damo na stran, prav tako tudi maščobo.
3. V skledi z metlico zmešamo rumenjake, pekorino in izdatno natremo črnega popra.
4. Ko so špageti kuhani, jih odcedimo, dodamo rumenjakom s sirom in črnim poprom ter fino vse skupaj premešamo. Nato še dodamo nekaj žlic škrobne vode. Omaka mora biti taka, da se okrog špagetov svilnato smuka, ne sme biti gosta
5. Na koncu dodamo popečeno guaciale in malo njene maščobe ter še enkrat vse skupaj premešamo.
PEKOČNOST: 6
Cayenne pekoči čili | Rdeča špinačasta paprika | Ekstra deviško oljčno olje | Rdeča čebula | Česen | Jabolčni kis | Sol | Voda | Rjavi sladkor | Rdeča pesa
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!