BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
4 od 5
120 minut
1. PRIPRAVA TESTA
2. PRIPRAVA OMAKE
3. PRAŽENJE MESA
4. PRIPRAVA OMAKE
5. PRIPRAVA POLNILA
6. VALJANJE TESTA
7. POLNJENJE RAVIOLOV
8. KUHANJE RAVIOLOV
9. ODCEJANJE RAVIOLOV
10. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večjo skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico, kamor ubijemo jajca. Dodamo sol in olje. Sestavine najprej pomešamo z vilico in nato zgnetemo v testo. Tako pripravljeno testo zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati vsaj pol ure.
2. V manjšo skledo nadrobimo sredico večjega kosa kruha in prelijemo 0,75 dcl mleka ter pustimo, da se kruh zmehča.
3. 250 g mešanega mletega mesa na zmernem ognju počasi popečemo na veliki žlici oljčnega olja. Minimalno posolimo in počakamo, da voda iz mesa izpari. Nato dodamo deci rdečega vina ter veliko žlico origana. Kuhljamo približno 10 minut oz. tako dolgo, da vsa tekočina skoraj izpari. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
4. V drugi ponvi na oljčnem olju na zmernem ognju prepražimo dve sesekljani šalotki. Ko posteklenita, dodamo deci juhe in počasi kuhamo, da tekočina povre. Takrat dodamo paradižnikovo omako. Zraven stisnemo strok ali dva svežega česna ter dodamo žličko pesta Genovese, pol žličke rjavega sladkorja in minimalno solimo. Kuhamo pol ure in vmes nekajkrat pomešamo.
5. Odcedimo kruh, ga vmešamo v mleto meso, dodamo 10 žlic paradižnikove omake ter dve pesti drobtin, nariban parmezan in eno jajce. Premešamo.
6. Testo razdelimo na pol in najprej na pomokani površini razvaljamo z valjarjem na debelino, da ga lahko dobimo skozi mašinco. Začnemo pri 8 in postopek ponavljamo vse do številke 1. Če mašince nimamo pa z valjarjem do konca. Vzamemo primeren modelček in izrežemo kroge.
7. Polnimo tako, da je polnilo centimeter od roba in največ centimeter in pol v višino. Oba palca navlažimo z vodo in potegnemo po spodnjem krogu ter ga pokrijemo z drugim izrezanim krogom testa ter narahlo pritisnemo. Pomagamo si še z vilicami, da se oba kroga testa oba lepo sprimeta.
8. Zavremo lonec vode in solimo. Raviole damo v slan krop, ki smo mu dodali še dve žlici olja, da se med kuhanjem ne sprimejo. Kuhani so pbl. v 3 do 5 minutah oz., ko priplavajo na površje, še kuhamo največ minuto.
9. Iz kropa jih poberemo vsakega posebej s penovko. Odcedimo nad krpo, ki jo imamo v drugi roki in položimo na krožnik.
10. Čez polijemo paradižnikovo omako, nasesekljan svež Jalapeño, nariban Parmezan ter natremo svežega popra.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance