BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 minut
4 osebe
4 od 5
50 minut
1. PRIPRAVA BRANCINOV
2. PRIPRAVA OMAKE
3. PRIPRAVA FILEJA
4. HRUSTLJAVA SLANINA
5. PEKA BRANCINOV
6. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej očistimo ribe lusk in drobovine, jih operemo, filiramo, malo posolimo in podrgnemo na obeh straneh ter prihranimo.
2. Svežo omako pripravimo tako, da na 3 mm koščke narežemo češnjeve paradižnike, nasekljamo baziliko in drobnjak ter vse skupaj zmešamo v manjši skledi z oljčim oljem. Dodamo sok limone in minimalno solimo. Čez omako poveznemo svežo folijo in prihranimo, da se sokovi dobro povežejo.
3. Kozico pristavimo na ogenj, dodamo oljčno olje in nasekljane šalotke. Ko posteklenijo, jih zalijemo s pol deci vina in pustimo, da vino izhlapi. Nato dodamo na drobno narezani dve rezini hamburške slanine in počasi pražimo nekaj minut, da se maščoba razpusti. Fižol iz pločevink dobro odcedimo in operemo pod tekočo vodo ter ga dodamo šalotkam in slanini, zalijemo z pol litra vode, dodamo stroka česna in počasi kuhljamo pbl. 20 minut. Tako pogret in kuhan fižol odcedimo ter ga zvrnemo v blender. Dodamo oljčno olje, da dobimo fino mazavo teksturo. Potem ga še prepasiramo skozi mrežico. Po potrebi dodamo še malo oljčnega olja.
4. Hamburško slanino, ki nam bo služila na krožniku za nekaj hrustljavega, popečemo v ponvi tako dolgo, da se vsa maščoba razpusti. Slanino odstranimo iz ponve in jo postavimo na paprine brisače, da se posuši in postane hrustaljava. Tako jo na koncu stremo v manjše koščke.
5. Ponev v kateri bomo pekli ribe, dobro segrejemo. In sicer na 11 od 14. Nato v ponev dodamo oljčno olje ter fileje. Fileje pečemo samo na strani s kožo. File je pravilno pečen, ko je na sredini 1 cm še vedno roza.
6. Serviramo tako, da na dno krožnika damo najprej pire belega fižola, čez pa dva fileja, s kožo obrnjena navzgor. Po koži vsakega fileja dodamo še žlico sveže omake. Zraven pa še dva, tri ščepce hrustljave slanine.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance