BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
70 minut
4 osebe
3 od 5
15 minut
1. PRIPRAVA PIVSKEGA TESTA
2. PRIPRAVA TATARSKE OMAKE
3. PRIPRAVA KROMPIRJA
4. PRIPRAVA COLE SLOWA
5. PEKA KROMPIRJA
6. PEKA FILEJEV
7. POPEKA BOMBETK
8.SESTAVLJANJE FISH BURGERJA
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Vzamemo večjo skledo in vanjo vlijemo vodko in pivo, dodamo med in sol ter skozi sito po tretjinah presejemo moko. Ves čas zraven mešamo z metlico, da se nam ne naredijo grudice. Vzamemo šprico za smetano in vanjo prelijemo maso za pivsko testo. Dozo dobro zapremo in narahlo privijemo prvo bombico, ravno toliko, da se nastavek drži doze. Dozo obrnemo na glavo in bombico privijemo do konca, da spusti ves plin v dozo in direkt v maso za pivsko testo. Nastavek z bombico odvijemo in vzamemo novo bombico in jo privijemo do konca. Na ta način, ko je doza obrnjena na glavo, dosežemo, da se čim več plina izloči v maso in s tem dobimo maksimalen volumen. Šprico postavimo v hladilnik za 1 uro.
2. Vzamemo drugo posodo, v kateri z metlico razmešamo najprej majonezo, mlečni namaz Philadelphia in gorčico. Nato dodamo nasekljane kumarice, pehtran, kapre in mlado čebulo. Premešamo in na koncu dodamo še sol in poper po okusu. Čez posodo poveznemo folijo za živila in jo postavimo v hladilnik. Prav tako za 1 uro.
3. Krompir dobro operemo in olupimo ter nareženo na 2 mm tanke štangice-vžigalice, ki jih speremo pod vodo, odcedimo ter osušimo na kuhinjski krpi do suhega. To naredimo zato, da bo zaradi odstranjenega škroba vsaka vžigalica pommes fritesa stala posebej in da se tako pred cvrtjem kot med cvrtjem ne bodo med seboj sprijemale. Vzamemo kozico in vanjo vlijemo olje za cvrtje ter ga segrejemo na 140 stopinj. Olja naj bo v posodi za najmanj tri prste v višino. Zraven kuhalne plošče si pripravimo večji krožnik, na katerega položimo tri papirnate brisače, kamor bomo odložili prvič pečene vžigalice pommes frites.
4. Zelje narežemo na mandolini. Če te nimamo, uporabimo sveže nabrušen nož. Ko je zelje narezano, ga solimo in malo stisnemo v pest. Korenje naribamo, ga dodamo zelju ter dodamo na majhne koščke narezan ananas. Dodamo majonezo in jugurt ter dobro premešamo. Solimo in natremo svežega popra po okusu. Premešamo in postavimo v hladilnik.
5. Ko je olje za peko vžigalic pommes fritesa segreto, vanj previdno vsujemo narezan krompir in ga pečemo maksimalno minuto in pol. S penovko ga poberemo in odcedimo na prej pripravljenih papirnatih brisačah. Pustimo 5 minut, da se ohladi. Vmes olju dvignemo temperaturo na 170 in ponovno ocvrnemo krompir za 2 minuti. Med drugo peko menjamo papirne brisače in pečen pommes frites s pomočjo penovke odložimo na papirnih brisačah, da se znebimo odvečnega olja. Rahlo posolimo.
6. V večjo kozico nalijemo olje za cvrtje in ga segrejemo na 190 stopinj. Pri tem si pomagamo s termometrom. Če tega nimamo, je opcija tudi ta, da olje preverimo z leseno kuhalnico in ko se začnejo okrog nje nabirati mehurčki, olje segrevamo še 5 minut. Vmes v drugo posodo stisnemo pivsko testo. Fileje trske narahlo posolimo na obeh straneh in tik pred cvrtjem dodobra pomočimo v pivskem testu. Fileje pečemo na obeh straneh do zlato rumene barve. Fileji se med peko ne smejo sprijemati. To je minuta in pol na vsaki strani. Pečene fileje trske odložimo na mrežico, da se odvečno olje odcedi.
7. Bombetke Ane Roš odmrznemo in pustimo na kuhinjskem pultu 1 uro. Nato jih prerežemo in namažemo z maslom ter na segreti ponvi popečemo na namazenem delu do rjave rumene barve.
8. Na spodnji del bombetke namazemo tatarsko omako, čez damo liste solate in na njo ocvrt file trske. Na ovcrt ocvrt file trske dodamo tatarsko omako in solato. Postrežemo s solato Cole slow.
PEKOČNOST: 7
Habanero Congo yellow čili | Nektarine| Mango| Marelična marmelada | Jabolčni kis | Med | Divji madagaskarski poper| Voda | Sol
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!