BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
Čez noč
4 osebe
3 od 5
2,5 ure
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Fižol čez noč namočimo, nato ga v osoljeni vodi skuhamo, precedimo in tekočino prihranimo.
2. Smetano vlijemo v kozico in dodamo hamburško slanino. Počasi segrevano do podvretja. Nato kozico odstavimo, pokrijemo in pustimo počivati 1 uro, da aroma hamburške slanine dobro infuzira v smetano. Nato smetano precedimo in z njo napolnimo dozo za smetano, jo dobro zapremo, obrnemo na glavo ter vanjo spustimo 2 bombici. Postavimo v hladilnik za 1 uro. Še boljše je, če to naredimo dan prej. Pena bo tako veliko bolj trdna.
3. Čebulo olupimo in nasekljamo. Krompir, korenje in zeleno očistimo in narežemo na kocke. V posodo damo oljčno olje ter na njem prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano zelenjavo in prepražimo tudi zelenjavo ter dodamo narezan strok česna. Zelenjavi prilijemo pol litra vode, v kateri smo kuhali fižol ter dodamo majaron. Kuhamo na zmernem ognju dokler zelenjava ne postane mehka. Nato kuhani zelenjavi dodamo kuhan fižol in toliko tekočine, da bo lahko fižolova juha dovolj gosta. Prevrejemo, zmiksamo z paličnim mešalnikom in preprasiramo.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!