BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Proslavljamo unikatne kulinarične okuse, ki so posledica večletnih izkušenj v pripravi in kombiranju previdno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 - 20 minut
4 osebe
2 od 5
15 minut
1. PRIPRAVA GOVEJEGA POLPETOV
2. PRIPRAVA ZELJA
3. PRIPRAVA SOLATE
4. PRIPRAVA PTUJSKE ČEBULE
5. PRIPRAVA BOMBETK
6. PRIPRAVA ČILIJEV
7. SEGREVANJE PONEV
8. PEKA BOMBETK
9. PEKA POLPETOV
10. SESTAVLJANJE BURGERJEV
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Mleto meso razdelimo na 4 enake dele po 200 gramov. Nato jih oblikujemo najprej v krogle, potem pa jih sploščimo. To naredimo tako, da "kroglo" mesa položimo na narobe obrnjen krožnik in z drugim krožnikom s spodnjim ravnim delom pritisnemo na "kroglo", da jo sploščimo do debeline pbl. 2 centimetra. Tako pripravljene polpete damo na stran.
2. Rdeče zelje narežemo na tanke rezance in jih poparimo.
3. Solatne liste operemo in jim odstranimo hrbte.
4. Čebulo olupimo in jo narežemo na zelo tanke kolute.
5. Bombetke razpolovimo.
6. Čilije operemo, si nadenemo rokavice, jih rapolovimo in odstranimo semena. Nato jih narežemo na manjše koščke. Tukaj je zelo pomembno, da ne zamenjate vrstnega reda, kdaj nadeti rokavice.
7. Istočasno segrejemo dve ponvi, v katere dodamo žlico masla in malo oljčnega olja. Maslo se ne sme peniti.
8. V eno ponev položimo dve polovici iste bombetke z nazvdol obrnjeno prerezano stranjo in ju zapečemo.
9. V drugo ponev damo mesni polpet, ga solimo in pečemo 2 minuti na prvi strani. Nato ga obrnemo, pečemo minuto, ga posolimo in popramo, nanj položimo rezino sira. Da se sir začne topiti, pečemo naslednji 2 minuti v pokriti posodi.
10. Na spodnji del pečene bombetke namaženo s senfom ali namazom iz hrena, čezenj damo rdeče zelje in solatni list, na to položimo mesni polpet s sirom in čebulo ter potresemo s svežimi čiliji. Zgornji del popečene bombetke namažemo s kečapom. Postopek pečenja in zlaganja ponovimo še trikrat. Dober tek!
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!