BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
90 minut
4 osebe, 36-40 gyoz
4 od 5
15 minut
1. PRIPRAVA TESTA
2. PRIPRAVA POLNILA
3. PRIPRAVA FONDA
4. IZDELAVA GYOZ
5. PEKA IN DUŠENJE GYOZ
NASVET 1
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večjo skledo presejemo moki, dodamo sol in z metlico dobro premešamo. Nato dolijemo vrelo vodo in najprej premešamo s spatulo, da se ne popečemo. Po minuti mešanja s spatulo lahko začnemo testo gnesti z rokami. Gnetemo najmanj 5 minut. Nato oblikujemo kroglo in jo zavijemo folijo za živila, kjer naj počiva skoraj uro.
2. Por in rdeče zelje na drobno nasekljamo, korenček naribamo in vse skupaj damo v večjo skledo. Dodamo mleto teletino, nariban ingver, stisnemo strok česna in sojino omako. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 20 minut. Po potrebi dodamo še panko drobtine, če je zelenjava spustila preveč tekočine.
3. Vso zelenjavo in glave ter oklepe kozic, ki so nam ostali, ne zavržemo, ampak pripravimo fond, s katerim bomo zalili naše gyoze med peko. To naredimo tako, da v večji ponvi segrejemo olje in dodamo glave in oklepe kozic, jih popečemo in flambiramo. Nato dodamo vso zelenjavo, ki nam je ostala in zalijemo z vodo ter kuhljamo približno 45 minut. Precedimo in tekočino prihranimo. Dobiti moramo vsaj 8 decilitrov fonda.
4. Pomokamo delovno površino ter nanjo privijemo strojček za valjanje testenin. Kroglo testa odvijemo in prerežemo na polovico ter razvaljamo čim bolj na pravokotnik debeline 3 milimetrov, da bo testo lahko šlo skozi strojček. Razvaljamo tako, da začnemo pri največji številki in končamo pri številki 2, vključno z njo. Za izrezovanje krogov uporabimo modelček s premerom 9 centimetrov. Izrezano testo položimo na dlan, s katero ne pišemo, z drugo roko pa dodamo polnilo ene zvrhane žličke. Polnilo položimo na sredino, ki naj izgleda skorajda kot kroglica in testo prepognemo ter ga na sredini na vrhu stisnemo, vendar ne preveč, da testo ne poči. Lahko stiskamo od sredine do enega in drugega roba navzven ali pa naredimo “plesirko”, če to znamo. Vsako gyozo položimo na pomokano površino ali na vnaprej pomokan krožnik. Če strojčka za testenine nimamo, bomo morali valjati na roke z dobrim starim valjarjem.
5. Potrebjemo 2 večji ponvi z debelim dnom, v katerih bomo v vsaki od njih pekli po 10 gyoz, saj se ne smejo prijeti ena druge. Ponvi segrejemo na tričetrt zmogljivosti naše kuhalne plošče ter v vsako ponev dodamo 5 žlic sezamovega olja. Takoj, ko se olje segreje, previdno položimo 10 gyoz v vsako od ponev in jih pečemo tako dolgo, da njihovo dno dobi barvo medu. To traja približno 2-3 minute. Nato v vsako ponev prilijemo 2 decilitra fonda, pokrijemo s pokrovom, ki ima luknjico, da bo para lahko uhajala ter zmanjšamo ogenj za tretjino. Tako gyoze kuhljamo približno 10 minut, oz. tako dolgo, dokler skoraj vsa tekočina ne izpari. Potem ponvi odkrijemo in zvišamo ogenj nazaj na tričetrt zmogljivosti naše plošče in jih popečemo do rjave barve. Ponovimo postopek z naslednjimi 20 gyozami. Serviramo na krožnik in zraven ponudimo omako, kjer bomo naše gyoze okopali.
Nasvet 1: Še bolje je, če testo in polnilo pripravimo večer prej. Na ta način testo dobi še večjo prožnost. Testo enako zavijemo v folijo za živila in pustimo na sobni temperaturi, polnilo shranimo v hladilnik.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!