BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
12 ur
10 oseb
2 od 5
45 minut
1. PRIPAVA BOROVNIČEVEGA ŽELEJA
2. PRIPRAVA JOGURTOVE STRJENKE
3. PRIPRAVA TESTA
4. SESTAVLJANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Lističa želatine namočimo v mrzlo vodo za 5 minut, da se zmehčata. Vmes vse druge sestavine v kozici zavremo, odstavimo, zblendamo in precedimo ter dodamo ožeta in zmehčana lističa želatine. Pomešamo, da se stopita in maso prelijemo v modelčke premera 2 cm in višine 1 cm. Damo v hladilnik za 2 uri, da se masa strdi.
2. 10 lističev želatine namočimo v mrzlo vodo za 5 minut, da se zmegčajo. Sladko smetano stepemo. Jogurt, kislo smetano, sladkor v prahu zmešamo v drugi skledi. Sok limet segrejemo do vretja, odstavimo in dodamo ožete in zmehčane lističe želatine. Pomešamo z metlico in napolnimo dozirno vrečko.
3. Speculus kekse zdrobimo v možnarju ali v multiplaktiku, dodamo cimet in premešamo. Maslo pristavimo na ogenj, da se stopi in ga primešamo zdrobljenim keksom in cimetu.
4. Vzamemo modelčke premera 6 centimetrov in višine 4 centimetre in jih najprej ovijemo z acetatno folijo, nato oblikujemo dno iz zmesi keksov, masla in cimeta. Dno naj bo visoko pbl. 5-7 milimetrov. Na to dodamo 5 milimetrov jogurtove zmesi in tako napolnjene modelčke v hladilnik za dobro uro. Nato na sredimo vsakega damo borovničev žele in do vrha napolnimo z jogurtovo zmesjo. Vrhove zgladimo s čistilno kartico in strjenke ponovno damo v hladilnik čez noč. Pistacije očistimo lupin in jih nasekljamo ter posujemo po vrku jogurtove strjenke.
PEKOČNOST: 2
Jalapeno Numex Orange Spice čili | Slivova marmelada | Rdeča pesa | Sok pomaranč | Voda | Jabolčni kis | Ajdov med | Poper »pasijonke«
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!