BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Proslavljamo unikatne kulinarične okuse, ki so posledica večletnih izkušenj v pripravi in kombiranju previdno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
3 od 5
2 uri in 30 minut
1. PRIPRAVA JUŠNE OSNOVE
2. PRIPRAVA MUŠKATNE BUČE
3. PRIPRAVA PENE IZ DIMLJENE POSTRVI
4. Namig
POSTOPEK PRIPRAVE
1. A. Vzamemo večjo skledo in vanjo z lupilcem za zelenjavo narežemo vso našo zelenjavo. Nato trakce zelenjave minimalno posolimo in dodamo pelate ter oljčno olje. Dobro premešamo. To storimo kar z rokami. Vzamemo višji pladenj od pečice in nanj zvrnemo vso zelenjavo. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Zelenjavo pečemo na tej temperaturi 2 uri. Vmes vsakih 20-30 minut premešamo. Če se zdi, da je zelenjava popila vso tekočino pelatov in oljčnega olja, potem dodamo še malo obojega..
1. B. Tako pečeno zelenjavo zvrnemo v visok lonec in prilijemo 3 litre vode ter kuhamo na zmernem ognju še 2 uri. Nato juho precedimo in tako dobimo jušno osnovo za juho iz zelene solate. Zelenjave ne zavrzemo, saj je zaradi najprej peke in šele nato kuhanja ohranila ogromno arome, zato jo lahko zblendamo, dodamo oljčno olje, zelišča in česen ter uporabimo za odličen in okusen namaz.
2. Pečico segrejemo na 180 stopinj, na pladenj položimo peki papir. Bučo olupimo, prerežemo na polovico, izdolbemo semena ter narežemo na kocke velikosti pbl. 2,5 cm. Vzamemo skledo, dodamo na koščke narezano muškatno bučo posolimo ter dodamo oljčno olje. Mora ga biti toliko, da so koščki buče “oblečeni” v olje, vendar ne pretiravamo. Nato koščke zvrnemo na pladenj in ga položimo v prej segreto pečico za pbl. 1 uro. Vmes premešamo.
3. Ko so koščki buče dobili robove zlato rjave barve, je naša buča pečena. Zvrnemo jih v lonec ter dodamo jušno osnovo. Dodamo je toliko, da juha ne bo preredka. Dvignemo temperaturo in na zmernem ognju naj vreje pbl. 30 minut. Nato juho zblendamo s paličnim mešalnikom in po potrebi prepasirmo.
Namig: za izredno lepo serviranje, kože dimljene postrvi ne zavržemo. Pri odstranjevanju pazimo, da je ne strgamo. Pokapamo jo z oljčnim oljem, na obeh straneh. Položimo jo na peki papir, čez poveznemo še enega. Tako odbano kožo položimo na pekač in kožo odtežimo z manjšo litoželezno posodo, da koža ostane ravna. Pečemo jo na 150 stopinj približno 15 minut. Nato pečico izklopimo, odstrniamo litoželezno posodo, kožo pa pustimo še dobro uro v pečici, da se dobro posuši.
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!