BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
2 od 5
2-2,5 uri
1. PRIPRAVA JUŠNE OSNOVE
2. PRIPAVA HAMBURŠKE SLANINE
3. PRIPRAVA JUHE IZ ŠPARGLJEV
POSTOPEK PRIPRAVE
1 A. Vzamemo večjo skledo in vanjo z lupilcem za zelenjavo narežemo vso našo zelenjavo. Nato trakce zelenjave minimalno posolimo in dodamo pelate ter oljčno olje. Dobro premešamo. To storimo kar z rokami. Vzamemo višji pladenj od pečice in nanj zvrnemo vso zelenjavo. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Zelenjavo pečemo na tej temperaturi 2 uri. Vmes vsakih 20-30 minut premešamo. Če se zdi, da je zelenjava popila vso tekočino pelatov in oljčnega olja, potem dodamo še malo obojega.
1 B. Tako pečeno zelenjavo zvrnemo v visok lonec in prilijemo 3 litre vode ter kuhamo na zmernem ognju še 2 uri. Nato juho precedimo in tako dobimo jušno osnovo za juho iz zelene solate. Zelenjave ne zavrzemo, saj je zaradi najprej peke in šele nato kuhanja ohranila ogromno arome, zato jo lahko zblendamo, dodamo oljčno olje, zelišča in česen ter uporabimo za odličen in okusen namaz.
2. Ponev zelo dobro segrejemo in na njej popečemo na male kvadratke narezano hamburško slanino. Ko je dovolj popečena, jo zvrnemo na cedilko, da odteče odvečna maščoba in prihranimoza serviranje. S tem bo popečena hamburška slanina postala tudi hrustljava.
3. Šparglje operemo in odcedimo ter jih narežemo, olesenele konce zavržemo. Vrhove špargljev prihranimo za konec, vse druge narezane koščke špargljev in grah dodamo k dobremu litru jušne osnove ter na zmernem ognju kuhljamo približno 15 miunt. Nato juho yblendamo s paličnim mešalnikom in prepasiramo ter dodamo vrhove špargljev. Na zmernem ognju kuhljamo še 5-7 minut. Na koncu dodamo Cream fresh in dobro premešamo ter posujemo s popečeno hamburško slanino.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!