BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 minut
4 osebe
2 od 5
90 minut
Stopljeni čokoladi in maslu dodamo nekaj kapljic Nočne more.
1. VKLOPIMO PEČICO
2. DOLGO STEPANJE
3. MEŠANJE SESTAVIN
4. DODAMO MOKO
5. PEČENJE BISKVITA
6. HLADNE KOCKE
7. VODNA KOPEL
8. PRIPRAVA NA SESTAVLJANJE
9. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Uporabimo pekač dimenzij 25 x 30 cm. Na dno damo peki papir, robove pa z maslom dobro namastimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Najprej s kuhinjskim robotom stepemo jajca in sladkor. Vendar ne na hitro. Stepanje mora trajati 10 minut. Stepamo na visoki hitrosti. Z dolgim stepanjem dobimo bledo barvo in trikratni volumen. Tako naš biskvit ne bo zbit, ampak se bo med peko lepo dvignil. Naša masa tako ne potrebuje pecilnega praška.
3. Nato masi dodamo mleko in olje ter stepamo na nizki hitrosti tako, da se vse sestavine lepo premešajo.
4. Lonec odstranimo iz robota in vanj presejemo moko. Premešamo s spatulo, da dobimo enakomerno maso.
5. Maso počasi vlijemo v pekač in ga postavimo v prej ogreto pečico. Pečemo ga približno 30 minut. Da preverimo, ali je naš biskvit že pečen, vzamemo pletilko in prebodemo biskvit do dna. Če je pletilka čista, je biskvit pečen, sicer pečemo naprej še dve, tri minute in ponovno preverimo.
6. Biskvit dodobra ohladimo. Nato ga narežemo na kocke.
7. Nad vodno kopeljo stopimo na koščke strto čokolado, maslo, mleko in sladkor ter ves čas mešamo. Vmes lahko tudi odstavimo in mešamo ter pristavimo nazaj na ogenj. Ko se sestavine lepo povežejo, odstavimo in dodamo še rum.
8. Vzamemo dve globoki skledčki. V eno prelijemo čokoladno pomako, v drugo pa nasujemo kokosovo moko.
9. Biskvitne kocke najprej pomočimo v čokoladno pomako. Pri tem si pomagamo z dvema žlicama, da jih lahko čim lažje vrtimo in da si ne umažemo prstov. Tako pomočeno kocko odcedimo med žlicama in povaljamo v kokosovi moki. Odložimo jih na rešetko, da se čokoladna pomaka strdi. Nato jih zložimo na krožnik.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Habanero Black Stinger čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Rjavi sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, ustvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte, ki jih najdene na uradni strani Pekočko Slovenija, smo premišljeno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje, bolj in ekstremno pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Mojca in Žiga ter njune kulinarične vizije!