BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
25 minut
4 osebe
2 od 5
/
Oklepov in glav kozic ne zavržemo, saj jih je dobro uporabiti za pripravo fonda, ki ga naredimo tako, da jih na nekaj olja na hitro popečemo, nato flambiramo, dodamo narezan por, čebulo in korenček, zalijemo z vodo in pustimo, da se kuhlja vsaj pol ure. Še boljše, če pustimo eno uro. Nato precedimo in trde dele zavržemo. Fond pa uporabimo za pripravo zalivanja jedi s kozicami, kot so rižote, pašta, itd.
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Solato očistimo, operemo, dobro odcedimo in narežemo na manjše kose,približno 3 x 3 centimetre. Postavimo jo v hladilnik, saj jo potrebujemo hrustljavo.
2. Kuhane kozice očistimo oklepov in glav. Speremo pod tekočo vodo, jih dobro odcedimo in narežemo na tretjine.
3. V večji skledi pripravimo omako iz majoneze, ketchupa in viskija. Solimo in natremo svežega popra ter dobro premešamo. Nato vanjo vsujemo narezane kozice in pomešamo. Postavimo v hladilnik za najmanj pol ure.
4. Pripravimo 4 pecljaste kozarce, ki jih drugače uporabljamo za rdeče vino in v vsakega od njih naložimo za dve tretjine narezane solate ter enakomerno porazdelimo omako z kozicami.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance