BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
4 osebe
3 od 5
40 minut
Potrebujemo tortni model s premerom 22 cm. Na dno damo peki papir, robove namažemo z maslom.
1. VKLOPIMO PEČICO
2. KAKAVOVA MEŠANICA
3. STEPANJE
4. MEŠANJE SESTAVIN
5. PEKA KOLAČA
6. POTRPEŽLJIVO ČAKANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija.
2. Maslo narežemo na kocke in ga damo v posodo. Dodamo še kakav in žlico Nočne more ter počasi segrevamo, da se maslo lepo stopi. Občasno mešamo, da dobimo gladko mešanico.
3. Jajca in sladkor stepamo z električnim mešalnikom vsaj 7 minut, da dobimo bledo kremo in da se volumen podvoji.
4. Jajcem in sladkorju previdno primešamo najprej masleno kakavovo mešanico. Premešamo. Nato dodamo še mandljevo moko. Počasi in dobro premešamo.
5. Dno tortnega modela obložimo s peki papirjem, robove pa namastimo z maslom. Zmes nato vlijemo v tortni model in ga položimo v segreto pečico za 35-40 minut.
6. Ko kolač vzamemo iz pečice, počakamo, da se v modelu.
NASVET: kolač je sicer zelo sočen in polnega okusa, vendar, če zraven ponudimo še stepeno sladko smetano, proti njej ne bi smel nihče imeti nič.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!