BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
5 minut
4 osebe
2 od 5
25 minut
1. SKUHAMO TESTENINE
2. PRIPRAVA BUČK
3. PEKA LOSOSA
4. LOSOS POČIVA
5. PEKA BUĆK
6. PRIPRAVA PRELIVA
7. PRIPRAVA TESTENIN
8. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večjem loncu zavremo slan krop in vanj vsujemo lečine testenine. Skuhamo jih al dente. Dobro jih odcedimo in speremo pod mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Čez njih polijemo malo oljčnega olja, da se nam ne sprimejo in jih damo na stran.
2. Bučke narežemo na koščke, posolimo in popopramo.
3. Lososov file začinimo s soljo in natremo svežega popra. V ponvi dobro segrejemo maslo in dve žlici oljčnega olja. Lososov file pečemo na koži in sicer najprej na večjem ognju, da koža lepo zakrkne, potem pa ogenj zmanjšamo na polovico, da koža ostane lepo hrustljava in sredica sočna.
4. File umaknemo z ognja in ga zavijemo v folijo, da ostane na toplem.
5. Na preostali maščobi zlato rjavo popečemo bučke in jim proti koncu dodamo kuhane testenine ter dobro premešamo. Po potrebi dodamo še malo oljčnega olja.
6. Avokado prerežemo po dolgem, ga izkoščičimo in odstranimo lupino. To najlažje storimo tako, da si pomagamo z jedilno žlico, saj se linije avokada in žlice lepo ujemajo. Izdolben avokado damo v blender, dodamo sol, natremo svežega popra, malo vode ter žlico Brkatega Mehičana. Zmiksamo v gladko zmes.
7. Testenine prelijemo s prelivom in dobro premešamo.
8. Pečenega lososa narežemo na rezine, dodamo bučke in testenine.
PEKOČNOST: 3
RECEPT PRIPRAVILA:
Njeno poslanstvo je, da vsakemu, ki si želi spremembo na bolje, pokaže njemu prijazno pot. Njen glavni cilj je ljudi naučiti, kako nas zdrav življenjski slog lahko resnično osrečuje in naš vsakdan naredi kvalitetnejši.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!