BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 min
4 oseb
3 od 5
40 minut
1. PRIPRAVA ZELENJAVE IN LOSOSA
2. PRIPRAVA OMAKE
3. KUKANJE PAŠTE
4. PRIPRAVA KROŽNIKA
3. DODAJANJE ARTIČOK IN DOPEKA PIZZE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej očistimo in nasekljamo por in šalotko. Losos narežemo na majhne trakce.
2. Segrejemo večjo ponev in v njej raztopimo maslo ter dodamo: por, šalotke in žličko narezanega lososa. Ostali narezan losos prihranimo za omako. Ogenj naj bo srednje močen, da lahko sestavine dobro spustijo svoje sokove. Počasi pečemo približno 5 minut, nato pa zalijemo z deci belega vina in kuhljamo naprej. Ko vino povre, zalijemo z deci vode in počakamo, da povre, potem pa še enkrat zalijemo z deci vode in tudi ta naj povre. Doseči moramo, da sestavine postanejo mehke. Nato dodamo gorčico, cream fresh in na koščke narezan dimljen losos. Premešamo in pokuhamo še 10 minut.
3. Vmes v večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in dodamo žlico ali dve olja, da se nam med kuhanjem pašta ne sprime. Ko nam pašta vre približno 5 minut, se na vrhu začne delati pena. Za večjo kremoznost jo skupaj z veliko žlico motne vode, v katero se je izločil škrob, dodamo k naši omaki. Skuhamo jo al dente. Nato jo odcedimo in do hladnega speremo pod mrzlo vodo, da zaustavimo kuhanje. Ponovno pašto dobro odcedimo. Po potrebi dodamo žlico olja in premešamo, jo stresemo v omako in dvignemo ogenj, pokuhamo za 3 minute, da jo segrejemo.
4. Serviramo na krožnik, natremo svežega popra in pokapljamo s svežim sokom limone.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!