BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
60 minut
12 osebi
2 od 5
20 minut
1. PRIPRAVA SESTAVIN
2. PRIPRAVA TESTA
3. SEGREVANJE PEČICE
4. IZREZOVANJE KEKSOV
5. PEKA KEKSOV
6. ZNIŽANJE TEMPERATURE
7. PRIPRAVA LEŠNIKOV
8. PRIPRAVA KARAMELE
9. PRIPRAVA NOUGATA
10. PRIPRAVA GANASHA
11. PRIPRAVA DOMAČE NUTELE
NASVET 1
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej si pripravimo in odtehtamo vse potrebne sestavine.
2. V skledo mešalnika presejemo moko, dodamo mandljevo moko, sladkor v prahu, zmehčano in na majhne košče narezano maslo (30 minut prej vzeto iz hladilnika), razpolovimo vanilijev strok, iz katerega postrgamo semena in jih dodamo k masi. Na koncu dodamo še rumenjake in ščepec soli. Maso gneteno na nizkih obratih. Mešalnik naj meša tako dolgo, da se vse sestavine povežejo. Na tej stopnji naša mešanica še ni čisto homogena, ima pa že pravo teksturo z vidnimi majhniki koščki masla. Te koščke masla odstranimo z lista mešalnika in jih dodamo nazaj v maso. Ponovno vklopimo mešalnik na nizkih obratih in mešamo, dokler ne dobimo homogene mase. Nato si pomagamo s čistilno kartico, da poberemo vso testo po robovih in naredimo kroglo. Testo preložimo na folijo za živila in ga s pomočjo čistilne kartice sploščimo v 3 cm visok pravokotnik ter prekrijemo z drugo polovico folije. Na ta način bomo kasneje z lahkoto razvaljali testo. Nato tako zavito testo položimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro strdi.
3. Vklopimo pečico in jo segrejemo na 165 stopinj, v programu ventilacije.
4. Razvaljamo testo na 5 mm debelo in z modelčki izrežemo kekse, ter jih položimo v pekač s peki papirjem.
5. Pečemo do zlato rumene barve. Kekse ohladimo.
6. Znižamo temperaturo pečice na 150 stopinj.
7. V pekač položimo peki papir, nanj stresemo lešnike in jih pečemo približno 10-15 minut. Pretresemo jih na kuhinjsko krpo in podrgnemo med dlanmi, da se koža lešnikov odlušči. Oluščene lešnike stresemo na nov peki papir in jih razporedimo tesno enega zraven drugega.
8. Pripravimo karamelo. To naredimo tako, da v kozico stresemo sladkor in dodamo žlico vode ter segrevamo tako dolgo, da sladkor dobi zlato rjavo barvo. Karamelo previdno polijemo čez lešnike. Počakamo, da se karamela strdi, nato vse skupaj nalomimo na koščke.
9. Stresemo kose v multipraktik in ga vrtimo tako dolgo, da dobimo gosto maso ali nougat.
10. Pripravimo ganaš. To naredimo tako, da smetano segrejemo pod vretje, odstavimo z ognja in dodamo na koščke čokolade. Mešamo do homogene mase.
11. Domačo nutelo naredimo tako, da gamashu dodamo lešnokovo zmes ali nougat. Dobro premešamo in namažemo kekse.
Nasvet 1: za pekočo varianto domače nutele dodamo še kapljico ali dve omake Nočna mora in vse dobro premešamo in namažemo kekse.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!