BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
65 minut
25-30 keksov
2 od 5
15 minut
1. PRIPRAVA SESTAVIN
2. PRIPRAVA MASLA
3. PRIPRAVA TESTA
4. VALJANJE TESTA
5. POČIVANJE TESTA
6. SEGREVANJE PEČICE
7. IZREZOVANJE KEKSOV
8. PEKA KEKSOV
9. HLAJENJE KEKSOV
10. OKRAŠEVANJE Z ROYAL ICIGOM
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej si pripravimo in odtehtamo vse potrebne sestavine.
2. Zmehčano maslo narežemo v manjšo skledo in ga s spatulo mešamo tako dolgo, da dobimo pomado.
3. V posodo mešalnika vlijemo: rumenjake, dodamo sladkor, sol, cimet in ingver. Vklopimo na srednjo hitrost in pustimo dobro premešati. Nato dodamo gladko zmehčano maslo. Ponovno dobro premešamo in odstranimo nastavek metlico in nadaljujemo s spatulo, da dobimo homogeno zmes. Nato dodamo še moko in mešalniku dodamo nastavek list za mešanje testa. Premešamo na najnižji hitrosti, dokler ne dobimo gladkega testa.
4. Testo razvaljamo tako, da peki papir položimo pod in nad testo ter ga sploščimo na 5 mm.
5. Testo damo počivati v hladilnik za 1 uro.
Pečico segrejemo na 170 stopinj, programu peka zgoraj-spodaj.
7. Z izbranim modelčkom iz testa izrežemo kekse in jih položimo na peki papir v pekač.
8. Pečemo približno 15 minut.
9. Pečene kekse ohladimo.
10. V mešalniku zmešamo 200 g Royal icinga in pbl. 70 ml vode, odvisno kako gosto kremo potrebujemo. Za tanke črte mora biti zmes bolj trdna, za celotno površino pa bolj tekoča. Zato vodo dodajamo počasi, da vidimo kaj nam ustreza. Če je vode preveč, dodamo še malo zmesi.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!