BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
8 oseb
2 od 5
15 minut
1. PRIPRAVA PEČICE
2. PRIPRAVA IN PEKA TESTA
3. PRIPRAVA VANILIJEVE KREME
4. IPRIPRAVA JAGOD
5. SESTAVLJANJE MILLE-FEUILLE-JA
6. HLAJENJE
1. NASVET:
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pečico vklopimo in segrejemo na 180 stopinj.
2. Listnato testo razvaljamo in položimo na peki papir ter ga na vsake 3 cm prebodemo z vilicami in obtežimo, saj se med peko ne sme dvigniti. Testo najlažje obtežimo z drugim enakim pekačem ali pa ga po celotni površini posujemo z zrni suhega fižola. Pečemo 15 minut oziroma dokler bleda barva testa ne preide v rumeno.
3. V tem času pripravimo kremo: vanilijev strok prerežemo po dolgem in z noževo konico odstranimo vsa zrnca iz notranjosti vanilije, ki jih dodamo mleku, ki smo ga zavreli v kozici. V drugi posodi z ročnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Stepamo najmanj 5 minut. Nato v jajčno kremo počasi vmešamo moko, najbolje po tretjinah, nato prelijemo to zmes še z vrelim mlekom z vanilijo. Vse skupaj prelijemo v ponev in pustimo stati nekaj minut, nato mešamo dokler tekstura kreme ni dokaj konsistentna. Po potrebi dodamo še češnjev liker, mešamo in kremo in pustimo stati 1 uro.
4. Jagode operemo in jih 8 z listki prihranimo, ostalim liste potrgamo. Dve tretjini jagod narežemo na trakove, preostale pa na polovico.
5. Pečeno listnato testo narežemo na enake dele in jih dve tretjini namažemo s kremo. Čez namazane s kremo naložimo jagode narezane na rezine. Potem položimo eno namazan del čez drug namazan del, dodamo jagode in na koncu še listnato testo. na vrh položite jagodo z listom in preostalimi narezanimi jagodami.
6. Postavite za 1 uro v hladilnik. Pred serviranjem potresemo s čokoladnimi ostružki.
!: NASVET: za pekočo varianto vanilijeve kreme dodamo žlico omake Karibska klofuta takrat, ko se krema ohladi in dobro premešamo.
PEKOČNOST: 7
Habanero Congo yellow čili | Nektarine| Mango| Marelična marmelada | Jabolčni kis | Med | Divji madagaskarski poper| Voda | Sol
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!