BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
120 minut
12 oseb
2 od 5
12-15 minut
1. MISE ON PLACE
2. PRIPRAVA BISKVITA
3. PEKA BISKVITA
4. PRIPRAVA KREME
5. SESTAVLJANJE REZIN
6. PRIPRAVA GANAŠA
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej si vse sestavine pripravimo, stehtamo in ločimo beljake od rumenjakov.
2. Rumenjake in sladkor damo v mešalnik, ki naj meša 10 minut, da postane krema bledo rumene barve in se volumen podvoji. Nato ji dodamo oljčno olje ter dobro premešamo. Naribamo tonko in jo dodamo k masi. Na koncu še dodamo presejano moko in presejan kakav. Mešalnik naj meša kakšno minuto, da dobimo homogeno, gladko maso. Beljake stepemo v sneg, ki jim vmes dodamo vanilijev sladkor. Stepene beljake h kakavovi mešanici dodajamo nežno in po tretjinah
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Uporabimo pekač velikosti 20 x 30 cm, ki ga namastimo z oljčnim oljem ter potresemo z moko. Vanj vlijemo dobljeno maso in ga položimo v prej ogreto pečico. Pečemo 12 do 15 minut.
4. Lističe želatine namočimo v globokem krožniku mrzle vode in jih tako pustimo 5 minut, da se zmehčajo. V tem času dobro stepemo sladko smetano. Segrejemo nekaj žlic mleka in mu dodamo ožete liste želatino, da se stopijo. Stepeni smetani dodamo jogurt in stopljeno želatino. Med mešanjem dodamo še sladkor v prahu. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
5. Pečen biskvit z ostro noževo konico ločimo od pekača in ga prerežemo po dolžini. Strjeno mlečno kremo vzamemo iz hladilnika in jo z mletlico dobro premešamo in predevamo v dresirno vrečko ter tako namažemo polovico bistvita. Nanjo položimo drugo polovico biskvita in nežno pritisnemo po vsej vsej površini.
6. Smetano segrejemo pod vretje, odstavimo z ognja in dodamo čokolado in Nočno moro. Mešamo tako dolgo, da se čokolada povsem stopi. Dodamo oljčno olje in še enkrat dobro premešamo. Prelijemo rezine in postavimo v hladilnik za 1 uro, da se ganaš strdi.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!