BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
180 minut
6 oseb
3 od 5
60 minut
1. POPEČEMO MELANCANE
2. KUHANJE KROMPIRJA
3. PRIPRAVA MESA
4. BEŠAMEL
5. ZLAGANJE MUSAKE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Melancane narežemo na 2 mm debele rezine in popečemo na mešanici oljčnega in sončničnega olja. Popečene rezine odlagamo na krožnik s papirnimi brisačami in dobro popivnamo odvečno olje, pa tudi jed kasneje ne bo tako “težka”. Minimalno solimo.
2. V osoljenem kropu na lističe narezan krompir kuhamo 7 minut. Odcedimo na situ in prihranimo.
3. Na slanini popečemo sesekljane šalotke. Ko zasteklenijo, jim dodamo deci vina, mešamo in počakamo, da izpari. Dodamo meso in ga razporedimo po ponvi. Zalijemo z deci vina in kuhljamo pbl. 10 minut. Dodamo pelate, ki smo jih pred tem zmešali s paličnim mešalnikom. Solimo, dodamo sladkor ter origano. Kuhamo na zmernem ognju pbl. 20 minut in vmes premešamo. Dodamo skodelico Domačega čilijevega pesta. Premešamo in odstavimo čez nekaj minut.
4. Maslo v ponvi počasi stopimo, dodamo moko po korakih in vmes mešamo z metlico. Pristavimo na zmeren ogenj toliko, da dobi malo barve ter zalijemo z mlekom in mešamo dokler se ne zgosti, približno 5 minut. Odstavimo, da se ohladi. To traja pbl. pol ure. Šele, ko je na sobni temperaturi, z metlico umešamo 3 jajca.
5. Pekač namažemo z maslom in posujemo s panko drobtinami. Če nimamo teh, bodo tudi navadne dobre. Naložimo dve vrsti popečenih melancan, čez položimo polovico krompirja, vso paradižnikovo-mesno omako in veliko pest naribanega Parmezana. Nato ponovno vrsto melancanov in drugo polovico krompirja. Na koncu prelijemo z bešamelom in posujemo z veliko pestjo naribanega Parmezana. Damo v prej ogreto pečico na 180 stopinj za eno uro.
PEKOČNOST: 6
Cayenne pekoči čili | Rdeča špinačasta paprika | Ekstra deviško oljčno olje | Rdeča čebula | Česen | Jabolčni kis | Sol | Voda | Rjavi sladkor | Rdeča pesa
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!