BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
12 ur
4 osebe
3 od 5
45 minut
1. PRIPRAVA MESA
2. PRIPRAVA KROMPIRJA
3. PEKA MESA
4. PEKA KROMPIRJA
5. PRIPRAVA OMAK
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večji skledi zmešamo pinjenec, sol, natremo svežega popra, mleti čili in dodamo kose mesa, da meso ponikne v marinadi. Premešamo in čez skledo poveznemo svežo folijo ter damo čez noč v hladilnik. Na ta način bomo dosegli, da bo meso obenem sočno in mehko.
2. Krompir olupimo, narežemo na 1-2 mm debele kolute in dobro speremo pod tekočo vode, odcedimo in prihranimo.
3. Pripravimo si dva krožnika, globokega in plitvega. V globokega nasujemo moko in panko drobtine ter pomešamo. Meso vzamemo iz marinade, lahko ga kar v zraku odcedimo in povaljamo v mešanici moke in drobtin ter odstavimo na plitvi krožnik. Enako naredimo z vsemi kosi mesa. Nato v ponvi segrejemo olje do pbl. 170 stopinj. Če termometra nimamo, si lahko pomagamo tudi z leseno kuhalnico, katere konec pomočimo v olje. Če se okrog kuhalnice začnejo nabirati mehurčki, potem je olje ravno prav segreto. Olje se segreva približno 10 minut. Vmes segrejemo tudi pečico na 170 stopinj, v programu peka zgoraj-spodaj. Meso popečemo v olju toliko, da dobi zlato rjavo barvo. Nato kose mesa na mrežici odcedimo in jih damo v pekač s peki papirjem v pečico za 15 minut.
4. Takrat ko začnemo s peko mesa, začnemo tudi s peko krompirja. V ponvi segrejemo olje in mast z zaseko ter dodamo krompir in ga posolimo. Na obeh straneh ga popečemo, za kar potrebujemo 2 minuti. Nato ponev s pokrovom pokrijemo in zmanjšamo ogenj na polovico. Tako se krompir peče pbl. 15 minut. Vmes ga 3-krat premešamo, vendar ne pustimo ponve dolgo odprte, saj nam uhaja škrob, ki je potreben, da se krompir poduši.
5. Ko imamo kose mesa v pečici in ko se nam krompir duši in obenem peče, pripravimo še dve pomaki, katerih sestavine pomešamo v manjši skledčki, kamor bomo pomočili pečeno meso.
PEKOČNOST: 7
Habanero Congo yellow čili | Nektarine| Mango| Marelična marmelada | Jabolčni kis | Med | Divji madagaskarski poper| Voda | Sol
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!