BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
4 od 5
2 uri
1. KONFITIRANJE PARADIŽNIKA
2. POPEKA SLANINE
3. PRIPRAVA NAMAZA
4. POŠIRANJE JAJCA
5. OPEKA KRUHKOV
6. PRIPRAVA KRUHKOV ZA BRUCH
NASVET 1
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pečico segrejemo na 135 stopinj. Vzmemo pekač in vanj položimo vejice češnjevega paradižnika. Čez polijemo oljčno olje, toliko, da so paradižniki cca. 0,5 centimetra v olju. Nato jih posolimo in posladkamo z rjavim sladkorjem. Pečemo približno uro in pol do dve. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
2. Večjo ponev dobro segrejemo in vanjo položimo rezine hamburške slanine. Opečemo jo do zlato rjave barve na obeh straneh. Vmes si pripravimo krožnik za odlagalnje in čez položimo papirne brisače, ki bodo popile odvečno maščobo popečene slanine. Opečeno slanino prihranimo.
3. V večji skledi zmešamo skuto, kislo smetano, solimo, natremo svežega popra, dodamo nekaj soka limone, malo oljčnega olja in dobro premešamo. Damo v hladilnik.
4. Najlažje bo, da vsako jajce poširamo posebej. Vzamemo lonec s prostornino 2,5, litra, ki je visok pbl. 12 centimetrov (brez dna). Vanj natočimo skoraj 2 litra vode in zavremo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj za četrtino. Dodamo žlico ali dve kisa. V manjši skodelici ubijemo jajce. Vzamemo spatulo in v vodi naredimo vrtinec z dvemi ali tremi krogi okoli osi. Ne sme biti viden vrtinec, saj nam bo beljak razmetalo na vse strani. Nato pa v ta rahli vrtinec tik pod gladino zvrnemo jajce. Jajce bo gotovo po 3-4 minutah, odvisno od velikosti. Ponovno si pripravimo plitvi krožnik in čez položimo papirne brisače. Poširano jajce vzamemo iz vode s pekovko in ga odložimo. Postopek ponovimo še s preostalimi jajci. Ko so jajca ohlajena, jim s škarjami odrežemo nečedne delčke beljaka.
5. Bombetke vzamemo iz zmrzovalnika in jih pustimo na mrežici dobro uro, da se odtalijo. Nato jih prerežemo, vzamemo ponev in v njej raztopimo maslo in popečemo na prerani strani do rjave barve.
6. Na spodnji del opečene bombetke namažemo kremni namaz, čez položimo popečeno slanino, češnjeve paradižnike in poširano jajce. Zraven se prileže seveda penina.
NASVET 1 Nasvet za poširano jajce na lažji način: če ne bi radi izgubljali jajc, si pomagamo tako, da manjšo skodelico v notranjosti obložimo s folijo za živila, vanjo ubijemo jajce in zavežemo v mošnjiček. Ta mošnjiček prav tako potopimo v krop. Lažje pri tem je, da to lahko storimo z vsemi jajci naenkrat.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!