BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
60 minut
4 osebe
3 od 5
40 minut
300 g oljčnega olja Jenko in 150 g svežega peteršilja.
1. PRIPRAVA KOZIC
2. KUHANJE JUŠNE OSNOVE
3. PEKA MESA
4. KUHANJE ZELENJAVE
5. MESO, FIŽOL IN RIŽ
6. SEGREJEMO PEČICO
7. NE MEŠAMO
8. DODAMO KOZICE
9. PAELLA POČIVA
10. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Kozice očistimo, dobro osušimo repke in jih damo na stran.
2. V kozici na malo oljčnega olja na močnem ognju popečemo oklepe in glave kozic do suhega, flambiramo z viskijem, zalijemo z litrom in pol vode, dodamo nasekljano čebulo, polovico pora in korenček. Na zmernem ognju kuhamo 30 minut, odcedimo ter osnovo reduciramo tako dolgo, da dobimo 6 dcl.
3. V « ponvi za paello » na malo olja popečemo svinjske zrezke in kurje bedro, dodamo malo vode, pokrijemo in dušimo 10 minut, odkrijemo in popečemo do suhega. Meso odstranimo iz ponve in prihranimo.
4. Nato v isti ponvi na oljčnem olju na manjšem ognju popražimo nasekljan česen in nasekljane jalapeñe, skupaj z žafranom, da rahlo porumeni. Dodamo nasekljano čebulo, por, korenček in bučko. Zalijemo z malo vode in na srednjem ognju pokuhamo do skoraj suhega.
5. V ponev dodamo meso, narezan stročji fižol, fižol in riž ter zalijemo z 6 dcl jušne osnove. Nato pomešamo, solimo in popramo.
6. Pečico segrejemo na 180°C, ponev pokrijemo z alu-folijo in pokrito pečemo 20 minut, povečamo temperaturo na 200°C, odkrijemo in pečemo še 20 minut.
7. Paelle v pečici nikoli ne mešamo.
8. 3 minute pred koncem peke dodamo repke kozic.
9. Paello damo iz pečice in jo pustimo počivati 10 minut. Čas kvalitetno porabimo za uživanje v domači sangriji.
10. Ko serviramo, izdatno pokapamo s svežim sokom limone!
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance