BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
20 minut
4 osebe
3 od 5
25 minut
1. PRIPRAVA KOZIC IN PEKOČEGA OLJA
2. PEKA KOZIC
3. BLANŠIRANJE ŠPARGLJEV
4. KUHANJE TESTENIN
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej pod tekočo vodo operemo kozice, jih odcedimo in jim odstranimo oklep in glavo. Repke kozic prihranimo. Oklepe, glave, stroke česna in polovico sesekljanega čilija počasi pečemo na zmernem ognju, da dobimo rahlo pekoče olje iz aromo kozic in česna.
2. Skozi sito precedimo olje. Oklepe in glave kozic zavržemo. Olje kozic vrnemo v ponev in na njem na hitro popečemo kozice. Največ 45 sekund na obeh straneh skupaj. Kozice odstranimo iz ponve in prihranimo.
3. Špargljem odrežemo vrhove ter še del ali dva zraven. Odvisno, koliko je uporabnega. Preostale dele shranimo in jih lahko porabimo za pripravo osnove kakšne juhe. Zavremo vodo, jo solimo in v krop vržemo narezane šparglje ter jih blanširamo 3 minute. Nato jih odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje in ponovno odcedimo.
4. V velikem loncu zavremo vodo za pašto, jo solimo ter dodamo nekaj olja, da se nam pašta med kuhanjem ne sprime. Skuhamo jo al dente. Jo odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje ter dobro odcedimo. Nato pašto zvrnemo v ponev s pekočim oljem, povečamo ogenj in segrejemo pašto ter medtem mešamo. Dodamo še šparglje in popečene kozice. Na koncu še potresemo z nasekljano polovico čilija.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance