BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
5 minut
4 osebe
2 od 5
30 minut
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Sušene paradižnike vzamemo iz olja in jih dobro odcedimo ter s papirnatimi brisačami popivnamo odvečno olje, jih narežemo na majhne koščke in prihranimo. Panceto prav tako narežemo na manjše koščke in na vroči ponvi popečemo, odcedimo na cedilki in prihranimo. Limoni operemo in nastrgamo lupino ter prihranimo.
2. Zavremo 5 litrov vode in skuhamo pašto. Ko se voda, v kateri kuhamo pašto, obarva na belo, dodamo 4-5 žlic te škrobne vode za kremoznost k omaki, ki jo pripravljamo. Skuhano pašto odcedimo, jo prelijemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje, jo ponovno dobro odcedimo in dodamo omaki.
3. Na oljčnem olju počasi popečemo narezane sušene paradižnike. To traja 5-10 minut ter dodamo pinjole, ki se naj tudi obarvajo. Dodamo škrobno vodo in pomešamo. Dodamo pašto in dobro premešamo ter dvignemo ogenj, da pašto ponovno segrejemo. Na koncu dodamo popečeno panceto, naribano lupimo limone, nasekljan drobnjak ter premešamo. Servirano in dodamo nariban Parmerazan.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!