BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
4 osebe
3 od 5
100 minut
300 g oljčnega olja Jenko in 150 g svežega peteršilja.
1. PRIPRAVA PEČICE
2. PRIPRAVA PIŠČANCA
3. PRIPRAVA ZELENJAVE
4. PEKA PIŠČANCA
5. DODAMO KROMPIR
5. DODAMO ZELENJAVO
5. POTRPEŽLJIVO ČAKAMO
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej vklopimo pečico na 180, program pečenje zgoraj-spodaj. Pekač namažemo z maslom in dodamo oljčno olje.
2. V skodelici dobro zmešamo gorčico in med. Piščanca najprej solimo, nato ga s čopičem za živila celega premažemo z mešanico gorčice in medu. V notranjost potisnemo limono ter z nitjo za živila zašijemo luknjo. Položimo ga na pekač in počakamo, da se pečica segreje.
3. Vmes pripravimo zelenjavo. Korenčke postrgamo in narežemo na palčke, brstični ohrovt očistimo in razrežemo na polovice, krompir olupimo in razrežemo na četrtine. Krompir nato damo v večjo posodo, posolimo, natremo svežega popra in dobro premešamo. Česen pustimo v olupku.
4. Ko je pečica segreta, damo pekač s piščancem v pečico. Piščanca zapečemo na obeh straneh. Za to je potrebno približno 15-20 minut.
5. Nato dodamo piščancu krompir ter spremenimo program pečenja na paro, da se nam piščanec ne bo sušil in bo na tak način meso ostalo sočno.
6. Po približno 50 minutah dodamo korenje, brstični ohrovt, česen in zalijemo z jušno osnovo. Fino premešamo. Lahko tudi še enkrat namažemo piščanca. Ko odpiramo pečico, pazimo, da nam para iz pečice ne udari v glavo.
6. Tako pečemo še nadaljnih 30 minut. Vmes še pomešamo.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!