BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
70 minut
4 osebe
3 od 5
100 minut
Za pripravo te jedi lahko uporabimo celega piščanca. Potrebne dele odrežemo in jih mariniramo; iz perutnic, vrata, hrbta in zelenjave pa skuhamo jušno osnovo, s katero kasneje zalijemo meso in prepraženo zelenjavo. Na tak način bomo doprinesli več okusa naši jedi. Juho skuhamo dan prej.
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večjo skledo damo meso, žlico oljčnega olja, žličko kurkume, žličko ingverja v prahu, žličko Ras el Hanouta, žličko paste Harisa in dobro premešamo. Pustimo stati približno 1 uro, da se meso dobro marinira.
2. V večji litoželezni posodi na dveh žlicah oljčnega olja popečemo nasekljano čebulo. Ko postekleni, ji dodamo deci vode in počasi kuhljamo, da voda izpari. Dodamo na kvadratke narezano korenje in Zucchini bučke ter za nekaj minut pražimo.
3. V drugi ponvi zlato rjavo popečemo na obeh straneh dele mesa in jih nato dodamo v litoželezno posodo. V ponev, v kateri smo popekli meso, dodamo deci vode ter za 15 sekund pristavimo nazaj na ogenj, da zavre in nato to tekočino prilijemo mesu in zelenjavi. Na tak način dobimo iz ponve, v kateri smo popekli meso, ves okus. Prav tako mesu in zelenjavi dodamo vso marinado, ki je ostala v skledi za mariniranje. Zalijemo z vodo toliko, da pokrije meso. Dodamo še preostale začimbe, ki smo si jih predhodno pripravili. Dodamo še na male koščke narezano eno vloženo limono in sesekljan čili. Drugo limono dodamo po uri kuhanja, prav tako tudi olive. Med kuhanjem naj bo posoda na tri četrtine pokrita s pokrovom. Kuhamo na srednjem ognju uro in pol. Vmes večkat premešamo. Po želji in okusu lahko dodamo še več začimb.
4. V kozarec, ki drži 3,3 dcl vsujemo kus-kus. V drug enak kozarec nalijemo vodo. Na ogenj pristavimo kozico ter prilijemo vodo, solimo in počakamo, da zavre. Odstavimo in vsujemo kus-kus, dobro premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut. Nato še dodamo žličko in pol masla ter na majhnem ognju dobro premešamo. Lahko dodamo še sesekljan sveži koriander ter premešamo. Serviramo.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!