BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
3 od 5
90-120 minut
1. PRIPRAVA PIŠČANCA
2. PEKA PIŠČANCA
3. PRIPRAVA PIREJA
4. PRIPRAVA GRATINIRANEGA BRSTIČNEGA OHROVTA
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Piščanca najprej celega nasolimo, tudi v notranjosti. Vzameno večjo litoželezno posodo, jo na kuhalni plošči zelo segrejemo in dodamo 40 g masla. Ko se maslo razstopi, popečemo piščanca iz vseh strani. Nato vzmemo piščanca iz posode in odlijemo rjavo maslo. Posode ne obrišemo, ampak postopek z maslom in peko piščanca še enkrat ponovimo. Rjavo maslo ponovno odlijemo. Piščanec mora imeti lepo rjavo barvo. Damo ga na stran, zmanjšamo ogenj na polovico in še tretjič dodamo v posodo 40 gramov masla ter neoluplenje stroke česna, liste žajblja in narezane olupke bio limon. Vse to za minuto popečemo, dodamo minimalno soli, natremo malo svežega popra, vrnemo piščanca v posodo, zalijemo z mlekom in čez stisnemo sok ene limone.
2. Piščanca damo v prej ogreto pečico na 180 stopinj za uro in pol. Lahko je tudi dve uri, če imamo večjega piščanca. Na vsakih 20 minut ga med peko obrnemo. Zadnjih 20 minut dvignemo temperaturo na 200 stopinj.
3. Topinambur in krompir olupimo in skuhamo v osoljenem kropu, nato oboje odcedimo in stisnemo skozi stiskač, damo nazaj na rahen ogenj in še nekaj minut mešamo s spatulo, da odvečna voda izpari. Če s topinamburjem nimamo sreče, torej, da vsebuje ogromno vode, bo to trajalo nekaj minut več kot sicer. Na koncu dodamo še maslo in smetano ter dobro premešamo. Serviramo.
4. Brstičnemu ohrovtu najprej odstarnimo zunanje listke, pristrižemo bet ter splahnemo pod tekočo vodo. Blanširamo ga 7-8 minut v osoljenem kropu in ga nato odcedimo in ohladimo pod mrzlo vodo. Damo na stran. V ponvi popečemo na koščke narezano slanino, dodamo maslo, brsični ohrovt, malo vode ter dušimo 10 minut. Nato posodo odkrijemo in tekočino zreduciramo do suhega, dodamo 2 žlici kisle smetane, zvrnemo v pekač in posujemo z drobtinami ter pečemo v pečici na 200 stopinj 10 minut. To je istih 10 minut, ko povečamo temperaturo pri piščancu.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
PEKOČNOST: 7
Habanero Congo yellow čili | Nektarine| Mango| Marelična marmelada | Jabolčni kis | Med | Divji madagaskarski poper| Voda | Sol
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance