BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 min
4 osebe
3 od 5
120 minut
1. PRIPRAVA MASE
2. PRIPRAVA PAPRIK
3. PRIPRAVA OMAKE
4. POLNJENJE PAPRIK
5. KUHANJE PAPRIK
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V večji posodi zmešamo meso, nariban Gruyere, nasekljane šalotke in baziliko. Dodamo kvinojo in na male koščke narezano panceto. Solimo in natremo svežega popra. Maso pustimo počivati dokler ne pripravimo omake.
2. Paprike operemo, odrežemo vrhnji del (ne zavržemo, ker jih bomo kasneje potrebovali) in odstranimo semena.
3. V večji skledi s paličnim mešalnikom zmiksamo pelate, dodamo žlico sladkorja, solimo, dodamo stisnjene 3 stroke česna in jih dodamo k pelatom. Primešamo še naribano korenje in nasekljan čili. Dobljeno zmes zlijemo v litoželezno posodo in pristavimo na ogenj ter počakamo, da omaka zavre. Medtem vklopimo pečico na 180 stopinj in počakamo, da se segreje.
4. Paprike napolnimo s pripravljeno maso in jih zapremo s prej odrezanimi vrhnjimi deli paprik. “Pokrovčke” dodatno pritrdimo z zobotrebci, da nam masa med pečenjem ne pobegne.
5. Polnjene paprike previdno položimo v omako in posodo pokrijemo. Tako pripravljeno postavimo v ogreto pečico za približno 2 uri. Posodo po dveh urah pečenja odkrijemo in odkrito pečemo še nadaljnje pol ure.
PEKOČNOST: 6
Cayenne pekoči čili | Rdeča špinačasta paprika | Ekstra deviško oljčno olje | Rdeča čebula | Česen | Jabolčni kis | Sol | Voda | Rjavi sladkor | Rdeča pesa
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!