BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
65 min
8 oseb
2 od 5
10 minut
1. PRIPRAVA MASE
2. POČIVANJE MASE
3. DODAJANJE STEPENIH BELJAKOV
4. PEKA PONVIČNIKOV
5. PRIPRAVA NAMAZA
3. DODAJANJE ARTIČOK IN DOPEKA PIZZE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. V posodi zmešamo moko in suhi kvas ter v sredini naredimo jamico. V kozici segrejemo mleko do mlačnega. Dodamo mu stepen rumenjak in smetano. Nato to maso vmešamo v moko in solimo. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko pasto, ki jo pokrijemo s čisto krpo.
2. Maso pustimo počivati 1 uro.
3. Z električnim mešalnikom stepemo beljaka v sneg in ga po tretjinah zelo nežno dodajamo k masi.
4. Ponev za palačinke zelo dobro segrejemo. Ko je ponev pripravljena za peko, v njej raztopimo maslo. Odvečno maslo odstranimo s papirnato brisačo ter začnemo s peko ponvičnikov. Pri tem si lahko pomagamo z žlico ali najmanjšo zajemalko. Odvisno je samo, kako velike ponvičnike želimo. Mi smo uporabili majhno zajemalko, ki smo jo napolnimi do polovice. Ko se testo na površini posuši, obrnite ponvičnik in nadaljujemo s peko na drugi strani.
5. V skledi zmešamo zrnati sir, albumisko skuto, domači jogurt, nasekljan luk, solimo, natremo svežega popra in sok dveh žlic limone. Dobro premešamo. Na vsak ponvičnik damo žlico namaza, trak dimljenega lososa in malo nasekljanega pora ali kalčkov.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!