BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
45 minut
2 osebe
4 od 5
30 minut
1. PEKA MESA
2. PEKA ŠAMPINJONOV
3. ZAVIJANJE PEČENKE
4. PEKA PEČENKE
5. PRIPRAVA PIREJA
6. PRIPRAVA OMAKE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej file z vseh strani posolimo in na hitro popečemo na maslu ter oljčnem olju do zlato rjave barve, da mesu zapremo tkiva in nam tako sokovi ne odtečejo. File damo na stran, da se ohladi.
2. Šampinjone nasekljamo na drobno, na pbl. 3 mm. V ponvi, kjer smo popekli file, dodamo maslo in šampinjone, solimo ter jih popečemo. Ko začne tekočina izparevati, jih flambiramo. To naredimo tako, da jih zalijemo s konjakom, odstavimo, prižgemo ogenj in pristavimo nazaj na ogenj. Ko ogenj usahne, ponev odstavimo. Damo na stran.
3. V klopimo pečico na 170 stopinj, program: peka zgoraj-spodaj. Nato na delovni površini razporedimo rezine hamburške slanine tako, da širina razporejenih rezin ustreza dolžini fileja. Čez slanino razporedimo popečene šampinjone. Popečen file povsem premažemo z gorčico in ga damo na začetek pripravljene podlage. Vse skupaj zvijemo v štruco, le-to pa položimo na razvito listnato testo in ponovno zvijemo v štruco ter robove dobro zapremo in spodvijemo na dno. Z odvečnim testom lahko naredimo dodaten vzorec za pečenko. Je sicer lepše, ni pa nujno. Lahko pa vzorec naredimo preprosto z ostrim nožem.
4. Vzamemo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Nanj položimo našo štruco in jo premažemo z rumenjakom. Pečemo 30 minut na 170 stopinj v prej ogreti pečici.
5. Krompir olupimo in narežemo na manjše kose ter speremo pod tekočo vodo. Skuhamo ga v osoljenem kropu in odcedimo. Stisnemo ga s stiskačem za krompir in pristavimo nazaj na zelo rahel ogenj. Mi ga damo na indukcijsko ploščo na moč 3 od 14. Najprej samega mešamo s spatulo minuto ali dve, da voda še dodatno izpari iz njega. Nato dodamo maslo in mešamo minuto ali dve. Potem dodamo še rumenjak in smetano ter premešamo. Na koncu dodamo še mlačno mleko. Mešamo še dodatno minuto ali dve, da dobimo svilnat pire.
6. Šalotki na majhno nasekljamo in ju skupaj z vinom pristavimo na ogenj. Počakamo, da vino skoraj povsem izpari. Dodamo maslo in dobro premešamo, da maslo raztopi. Dodamo grah in na malo narezan korenček ter zalijemo najprej z vodo, da se grah in korenček skoraj povsem skuhata. Kuhljamo nadaljnih 10 minut. Nato pa dodamo 2-3 žlice smetane za kuhanje, solimo in napremo malo svežega popra.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance