BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Proslavljamo unikatne kulinarične okuse, ki so posledica večletnih izkušenj v pripravi in kombiranju previdno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
4 osebe
4 od 5
2 uri in 30 minut
300 g oljčnega olja Jenko in 150 g svežega peteršilja.
1. VKLOPIMO PEČICO
2. PRIPRAVIMO ZELIŠČNO OLJE
3. PRIPRAVA MASLENE BUČE
4. PRIPRAVA RDEČE PESE
5. PEKA RDEČE PESE
6. PEKA MASLENE BUČE
7. KROMPIRJEV PIRE
8. KROMPIRJEV KRUSTEK
9. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pečico segrejemo na 150 stopinj celzija.
2. Zeliščno olje naredimo tako, da v blender najprej nalijemo olje in nato čezenj še peteršilj. Blendamo nič manj kot 5 minut. Tako dobljeno maso prelijemo v manjšo posodo in pristavimo na ogenj. Počasi segrevamo. Ko zavre, naj minimalno vre in tako pustimo minuto. Nato odstavimo in previdno precedimo skozi dve gazi. Pomagamo si z majhno spatulo ali žličko. Olje pustimo, da se ohladi in prihranimo.
3. Bučo prerežemo na sredini in iz sredine odrežemo 8 čim bolj enakih kolutov, ki naj dobo debeline 5 mm. Odstranimo sredico. Kolute dobro naoljimo in minimalno solimo. Preostala dela buče olupimo z lupilcem in iz nje narežemo kocke velikosti 1 cm x 1 cm. Prav tako tudi kocke naoljimo.
4. Gomolje rdeče pese operemo, obrišemo, položimo v alu folijo, minimalno solimo in zapremo v “žogico”.
5. Na pekač položimo peki papir, nanj pa damo gomolje rdeče pese. Rdečo peso pečemo 2 uri. Pečemo rdečo peso olupimo in narežemo na 1 cm x 1 cm kocke, katere damo v manjšo skledo, pokapamo s sokom polovice pomaranče, dve žlicama bučnega olja, minimalno solimo in natremo svežega popra. Damo v hladilnik.
6. Kolute buče in kocke buče damo na svež peki papir in v pečico za pbl. 20 minut. Ko so pečeni, jih ohladimo in prihranimo.
7. Srednje velike krompirje najprej stehtamo, si težo zapišemo in jih damo v mrzlo vodo ter skuhamo. Nato jih odcedimo in olupimo ter speštamo. Solimo. Pristavimo na minimalen ogenj ter s patulo mešamo minuto ali dve, tako da iz krompirja še vsa preostala voda izpari. Masla dodamo za 30% teže krompirja in pristavimo na rahel ogenj ter s spatulo neprestano mešamo. Ko dobimo svilnato teksturo, dodamo še olje s tartufi in dobro premešamo. Nato damo pire v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom.
8. Krompirjev krustek naredimo tako, da manjše krompije olupimo in narežemo na 0,5 mm tanke okrogle lističe. Najbolje je, če za to uporabimo mandolino. Ponev začnemo segrevati. Lističe na ponvi v kovinskem modelčku premera 4 cm hitro oblikujemo v “zapestnico” in spečemo. Najprej na eno strani, nato odvzamemo kovinski modelček in spečemo še na drugi strani. Lističi se morajo sprijeti. To dosežemo tako, če krompirju ne odvzameno škroba s preveč prijemanjem le tega in primerno debelino samega lističa.
9. Predjed serviramo tako, da na krožnik položimo najprej dva koluta buče, enega na drugega. V sredino buče damo dve dve žlici marinirane rdeče pese ter nekaj kock popečene buče. Na to stistemo krompirjev pire in čezenj poveznemo krompirjev hrustek. Zeliščno olje pokapamo lično po krožniku. Za piko na i dodamo še 3 cvete boreča.
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance