BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
30 minut
6 oseb
3 od 5
180 minut
Ribji brodet obogatimo s čimveč morskimi okusi. Več kot bo na voljo različnih morskih dobrot, boljši bo okus.
1. PRIPRAVA RIB
2. PRAŽENJE KOSTI
3. KUHANJE KOSTI
4. ŠKAMPI, KOZICE IN ŠKOLJKE
5. POPESTRITEV OKUSOV
6. REDUCIRANJE
7. PEKA RIB, KOZIC IN ŠKAMPOV
8. PRIPRAVA POLENTE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Ribe najprej očistimo lusk in drobovine, odrežemo glave ter filiramo. Nato očistimo še jušno zelenjavo.
2. V večji lonec damo nekaj žlic oljčnega olja, nasekljano čebulo in dodamo ribje kosti in jušno zelenjavo. Dodamo nasekljan česen, peteršilj, vejico rožmarina in vse skupaj zalijemo s 3 dcl belega suhega vina ter pustimo na srednjem ognju, da povre skoraj do suhega.
3. Ko se kosti dobro popražijo, zalijemo z litrom vode in pustimo naj ponovno zavre in se kuha približno 30 minut. Vmes s površine pobiramo pene.
4. Škampe, kozice in školjke očistimo. Školjkam očistimo lupino in jih prav tako dodamo v lonec. Kozice in škampe olupimo, glave in oklepe damo kuhat v lonec, olupljene repke pa prihranimo za kasneje.
5. V lonec dodamo na koščke narezan paradižnik in krompir. Dodamo še sladko papriko, gorčico, sol, poper, cimet in kurkumo. Pustimo, da se kuha 1 uro. Tako iz vseh sestavin dobimo ves okus.
6. Ko je brodet kuhan, ga precedimo in tekočino vrnemo nazaj na ogenj in malo zreduciramo. Na koncu dodamo še žlico omake Živčni Sicilijanec in ogenj ugasnemo.
7. V ponvi segrejemo 3 žlice oljčnega olja, na katerem zlato rumeno spečemo očiščene ribe ter na hitro popečemo repke kozic in škampov. Tako popečene ribe kot kozice in škampe dodamo brodetu.
8. Suhi polenti primešamo mešanico suhih mediteranskih zelišč in jo skuhamo v osoljeni vodi po navodilih. Ko je kuhana, jo vlijemo v pekač, ki smo mu na dno dali peki papir na dober centimeter na debelo. Počakamo, da se nekoliko strdi in damo v pečico na 180 za 20 minut. Ko jo vzamemo iz pečice, jo narežemo na večje kvadrate in popečemo na obeh straneh na olju, kjer so se prej pekle ribe, škampi in kozice.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Njeno poslanstvo je, da vsakemu, ki si želi spremembo na bolje, pokažen njemu prijazno pot. Njen glavni cilj je ljudi naučiti, kako nas zdrav življenjski slog lahko resnično osrečuje in naš vsakdan naredi kvalitetnejši.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!