BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 min
4 osebe
3 od 5
45 minut
Potrebujemo jo za zalivanje rižote. Zato najprej naredimo zelenjavno juho. Najbolje en dan prej.
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Čebule dobro operemo in narežemo na četrtine ter jih prepražimo na oljčnem olju, cca. 5 minut. Nato jih zalijemo z vinom in pražimo na zmernem ognju še cca. 5 minut. Dodamo narezano korenje, kolerabo, pol gomolja zelene, stroke česna in vso zelenjavo, ki se nam potika po hladilniku, tudi sveže zelje, papriko, paradižnik. Dodamo brinove jagode in klinčke, naribamo muškatni orešček ter zalijemo z vodo skoraj do vrha 7 litrske posode. Solimo minimalno. Počakamo, da zavre in pustimo počasi vreti približno 4 ure, oz. tako dolgo, da zelenjava spusti vse, kar ima v sebi. Juho nato precedimo.
2. Na oljčnem olju na hitro popražimo žafran in dodamo sesekljane šalotke. Ko zasteklenijo, jih zalijemo z deci belega vina in kuhljamo dokler vino ne povre. Nato zalijemo z deci juhe in počakamo, da povre. Dodamo na kocke narezano korenje in zalivamo z juho približno 15 minut. Dodamo narezan “ploščat” grah in zalivamo z juho še dodatnih 15 minut.
3. V drugi ponvi na maslu popečemo zamrznjene jurčke. Solimo minimalno. Ne zapečemo jih do suhega. In odstavimo. Korenju in “ploščatemu” grahu dodamo žafran in popečeno šalotko ter riž in zalijemo z juho. Občasno mešamo in malo solimo.
4. Ko količina juhe skoraj povsem izgine, dodamo popečene jurčke, veliki dve žlici kisle smetane ter nariban Parmezan. Mešamo še slabih 10 minut. Poskusimo in solimo po potrebi. Serviramo in natremo svežega popra.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojsterca, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!