BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
10 min
4 osebe
3 od 5
45 minut
Potrebujemo jo za zalivanje rižote. Zato najprej naredimo zelenjavno juho. Najbolje en dan prej.
1. PRIPRAVA ŠALOTK IN GOB
2. DODAMO RIŽ
3. CREAM FRESH IN BRIE
4. SESTAVLJANJE JEDI
5. BRKATI MEHIČAN
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Šalotke olupimo in drobno nasekljamo. Pristavimo ponev in dodamo malo oljčnega olja ter nasekljano šalotko. Ogenj povečamo na tri četrt in počakamo, da šalotka postekleni. Nato jo zalijemo z deci jušne osnove in ogenj znižamo na polovico. Ko tekočina izpari, dodamo mešanico gob in solimo. Gobe prepražimo, vendar ne do suhega in jih prihranimo.
2. V isto ponev dodamo žlico oljčnega olja in žafran ter ga na hitro popražimo. Dodamo riž. Ko zaslekleni, ga zalijemo z dvakratno količino jušne osnove in počasi kuhljamo, dokler ni kuhan al dente.
3. Rižu dodamo Cream fresh in na malo narezan Brie. Mešamo minuto ali dve, da se vse lepo poveže.
4. Dodamo gobe, bob in pehtran ter dobro premešamo.
5. Zraven se za dodatno svežino odlično poda omaka Brkati Mehičan.
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!