BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
12 ur
40 kroglic
2 od 5
20 minut
1. NAMAKANJE ROZIN
2. DROBLJENJE KEKSOV
3. FLAMBIRANJE ROZIN
4. MEŠANJE SESTAVIN
5. OBLIKOVANJE KROGLIC
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Približno 12 ur pred izdelavo kroglic, najlažje je to narediti zvečer, pod mlačno vodo operemo rozine, jih dobro odcedimo in jih čez noč namočimo v deci in pol decilitra ruma.
2. Kekse najlažje zdrobimo v multipraktiku. Če pa tega nimamo, si pomagamo z možnarjem. Če tudi tega nimamo, kekse nalomimo in jih vsujemo v vrečko za zmrzovanje živil, pri čemer si pomagamo z gladko stranjo kladiva, s katerim ponavadi tolčemo zrezke.
3. Namočene rozine odcedimo. Segrejemo ponev. Ko je ponev dodobra segreta, dodamo 10 g masla in počakamo, da se maslo raztopi. Nato vanjo vsujemo še rozine in jih na hitro popečemo, prilijemo pol decilitra ruma, umaknemo z ognja in prižgemo. Primaknemo nazaj na ogenj in počakamo, da ogenj pogasi in tekočina izpari. Rozine damo na stran in počakamo, da se ohladijo.
4. V večji skledi zmešamo v prah zmlete polnozrnate maslene kekse, flambirane rozine, sladkor in kakav v prahu, zmehčano maslo, pekočo omako in rum. Dobro premešamo. Pri tem si pomagamo s spatulo.
NASVET 1: Prav zato, ker je že v sami masi prisotna ekstremno pekoča omaka, svetujemo, da si pred oblikovanjem kroglic nadenete rokavice!
NASVET 2: Lahko pa zakompliciramo in v maso vseh sestavin ne dodamo rozin, ampak pri oblikovanju kroglic dodamo v posamično kroglico po eno flambirano rozino.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Chocolate čili | Chocolate Habanero čili | 66% temna čokolada | Voda | Jabolčni kis | Sol | Bučno olje | Sladkor | Poper z Jave | Črni mandelj tonka
RECEPT PRIPRAVILA:
Petra obožuje adrenalin, zato so ji pri srcu najbolj cestni motorji. Skupaj s hitrostjo pa gredo tudi tatuji. Tako njeno telo krasijo številni umetniški vbodi tetoverskih igel. Kar pa najbolj obožuje, je seveda hrana začinjena s čiliji. Njena druga stran nravi je pa povsem nasprotna od prve. Dela z dementnimi ljudmi in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Tako kot svoje najljubše pekoče omake Nočna mora.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!