BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
60 minut
8 oseb
2 od 5
180 minut
1. PRIPRAVA REZIN KRUHA
2. PRIPRAVA MESA
3. PRIPRAVA ZELJA
4. ZAVIJANJE SARM
5. PRIPRAVA SARM
6. PEKA SARM
7. LOVEC FANTOMOV
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Rezine kruha namočimo v mleko in pustimo stati približno 10 minut, da se zmehčajo.
2. V večji skledi zmešamo mleto meso, ga solimo, natremo svežega popra in nadrobimo Feta sir. Dodamo pinjole ter nasekljano čebulo in svež čili. Rezine kruha dobro odcedimo in jih nadrobimo k mesu.
3. Pripravimo liste zelja in na enake dele razdelimo maso. Koliko listov, toliko delov.
4. 4 zeljne liste prihranimo. Sledi zavijanje sarm. Postopka se lotimo tako, da na delovno površino položimo list zelja. Odmerjeno maso položimo na sredino začetka lista. Zeljni list skupaj z maso prepognemo po dolžini za obseg mase, zapremo list z leve in desne strani ter zavrtimo sarmo do konca lista.
5. Ko imamo vse sarme zvite, vzamemo večjo litoželezno posodo in na dno položimo 4 zeljne liste. Nato čez razporedimo tretjino narezanega zelja. Sarme lepo zložimo eno zraven druge in jih ponovno posujemo s tretjino narezanega zelja. Posujemo z brinovimi jagodami in dodamo lovorjeva lista. V kolikor nam sarme še ostanejo, jih položimo v posodo na že zložene sarme, dodamo še eno plast narezanega zelja in vse skupaj zalijemo v juho ter pokrijemo.
6. Sarme postavimo v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj za 3 ure. Po dveh urah odkrijemo posodo in odkrito pečemo še eno uro. Še boljše je, če sarme zvijemo in damo v pečico zvečer za dobro uro ter čez noč na hladno. Naslednji dan jih spečemo do konca. Tako se sokovi boljše izločijo tako iz mesa kot iz zelja.
7. Za popoln okus in pekočo noto dodamo omako Lovec fantomov, vendar previdno. Le nekaj kapljic, če nismo vajeni. Za prefinjen okus dima je odličen dodatek Dimljeno oljčno olje Jenko.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!