BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
25 minut
4 osebe
2 od 5
20 minut
1. NAREŽEMO SIR
2. DODAJANJE SESTAVIN NA PONEV
3. NEPRESTANO MEŠANJE
4. DODAJANJE ŽGANJA
5. PRIPRAVA SKLEDE ZA FONDU
6. PRIPRAVA DODATKOV K JEDI IN SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Najprej na majhne koščke narežemo ves sir.
2. V ponev zlijemo vino in ga segrejemo, vendar ne do vretja. Nato dodamo pest ali dve narezanih sirov. Mešamo z leseno kuhalnico dokler se povsem ne stopi.
3. Sir dodajamo postopoma in neprestano mešamo.
4. Proti koncu dodamo še žganje. Najbolje je, če je češnjevo. Če bo katero drugo, pa tudi ne bo “ojgn” v strehi.
5. Ko se siri popolnoma razstopijo in lepo povežejo z vinom in žganjem, prelijemo maso v skledo za fondu in prižgemo srednje močan ogenj.
6. Zraven ponudimo bageto, ki smo jo par ur nazaj narezali na kvadratke, da se do uporabe malo osuši. Tako vam ne bo košček kruha padel v sirov fondue. Poleg bagete pa še suho mesne izdelke in nekaj kislega.
Nasvet: V kolikor nimamo prav teh sirov pri roki, uporabimo Ementaler in zraven naribamo malo muškatnega oreščka, ko se bo sir topil.
Pa dober tek!
PEKOČNOST: 3
Paradižnik | Jabolka | Rdeča čebula | Česen | Sol | Poper | Dimljeni čiliji (Cayenne) | Jabolčni kis | Voda | Rjavi Sladkor | Balzamični kis | Dimljena paprika | Worshesterka omaka | Klinčki
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance