BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
40 minut
4 osebe
3 od 5
90 minut
1. PRIPRAVA BASMATI RIŽA
2. KUHANJE RIŽA
3. REZANJE IN KUHANJE SVINJINE
4. ČEBULA
5. KUHANJE MESA
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Basmati riž potrebuje “posebno nego” preden gre v “obdelavo”. Namreč, najprej ga je potrebno v treh do štirih vodah do čistega oprati, nato pa pustiti še namočenega v sveži mrzli vodi dobre pol ure. Še bolje je, če to storimo že zvečer in ga naslednji dan samo odcedimo in skuhamo.
2. V srednje velik lonec stresemo odcejani riž ter 1,5-kratno količino vode, torej 2,25 dcl vode. Pristavimo na ogenj, dodamo žličko sojine omake in počasi zavremo. Ko zavre, zmanjšamo ogenj na polovico in pokrijemo. Tako kuhamo 12 minut. Odstavimo z ognja in pustimo pokrito še 15 minut.
3. Svinjino narežemo na tanke trakce. Vzamemo drug srednje velik lonec, v katerega dolijemo liter in pol vode ter dodamo na trakce narezano svinjino. Pristavimo na ogenj. Ko začne vreti, z žlico pobiramo stran peno. Manj kot je pene, boljše je meso. Tako meso kuhamo 40 minut. Nato ga odstavimo, odcedimo in prihranimo.
4. V ponvi na sezamoven olju počasi popražimo čebulo, narezano na tanke trakce v obliki črke C. Ko zastekleni, jo zalijemo z deci vode in pustimo, da voda izpari. Čebula mora biti mehka, ko jo odstavimo in prihranimo.
5. V isti ponvi segrejemo še 7 do 8 žlic sezamovega olja in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da sladkor karamelizira. Nato dodamo meso in čebulo, dodamo 5 žlic omake za neme, 2 žlici koruznega škoba ter pol litra vode in kuhamo 30 minut.
Če želimo dodati našemu krožniku še pekočo noto, uporabimo par kapljic omake Lovec fantomov.
PEKOČNOST: 8
7 Pot Infinity čili | Bubble Gum čili | Bhut Jolokia čili | Sok limone | Paradižnik | Med | Marelično žganje | Sol | Poper Bai Malam
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!