BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
20 minut
4 osebe
2 od 5
40 minut
1. SEGREJEMO PEČICO
2. KARAMELIZIRANJE ČEBULE
3. BLANŠIRANJE BROKOLIJA
4. PRIPRAVA TESTA IN DODAJANJE SESTAVIN
5. DODAJANJE OMAKE
NASVET 1
NASVET 2
NASVET 3
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pečico vklopimo na 180 stopinj, gretje zgoraj-spodaj.
2. Čebuli olupimo, nasekljamo ter ju popražimo na raztopljenem maslu. Zalivamo z vodo, da se čebula zmehča. Dodamo belo vino in pokuhamo skoraj do suhega.
3. Brokoli operemo in narežemo na majhne koščke ter jih blanširamo v slanem kropu 2-3 minute. Nato jih odcedimo in shladimo s curkom mrzle vode in še enkrat dobro odcedimo.
4. Listnato testo položimo na peki papir v okrogli pekač premera 26 cm, ga premažemo z gorčico, dodamo karamelizirano čebulo, dodamo brokoli ter na 5 mm debele kolute narezan kozji sir.
5. V skledi razžvrkljamo dva jajca, dodamo smetano, dobro premešamo in prelijemo po torti. Na kocu še razporedimo pekan orehe ter minimalno solimo in natremo svežega popra.
6. Torto položimo v ogreto pečico in pečemo 30 do 40 minut. Ko je pečena, jo pustimo počivati 10 minut, razrežemo in ponudimo.
NASVET 1: brokoli lahko nadomestimo s cvetačo ali brstičnim ohrovtom.
NASVET 2: razžvrkljanemu jajcu in smetani dodamo nariban muškatni orešček za več okusa.
NASVET 3: namesto Živčnega Sicilijanca lahko brez problema uporabimo tudi Brkatega Mehičana ali Balkansko divjega.
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!
Automated page speed optimizations for fast site performance