BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
25 minut
2 od 5
45 minut
1. PRIPRAVA ČEBULE
2. KUHANJE BROKOLIJA IN GRAHA
3. PRIPRAVA TESTA
4. PRIPRAVA SMETANE Z JAJCI
5. POPEČEMO BROKOLI
6. PRIPRAVA PEKAČA
7. TESTO
8. PEKA SLANE TORTE
9. BRKATI MEHIČAN
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Čebulo narežemo na milimeter debele kolute in počasi pečemo na maslu. Vmes mešamo in dolijemo vino. Mešamo tako dolgo, da vino izpari. Odstavimo, vsujemo v posodico in prihranimo.
2. V soljenem kropu za 5 minut pokuhamo “rožice” brokolija. Odcedimo in ohladimo s curkom zelo mrzle vode. Pustimo, da se voda dobro odcedi. Enako storimo z zmrznjenim grahom.
3. Za 10 minut damo testo v zmrzovalnik. Tako ga lepše odvijemo.
4. V manjši skledi zmešamo smetano, jajca, solimo, natremo svežega popra in svež muškatni orešček. Koliko muškatmega oreščka? Ribamo hitro in tako dolgo, da lahko 5x hitro rečemo: “hvalabogudajejutripetek”!
5. Odcejan brokoli popečemo na maslu. Na ta način se izognemo, da torta ne bo “mokra”.
6. Testo vzamemo iz zmrzovalnika, ga odvijemo in damo skupaj s peki papirjem na okrogli pekač. Z vilicami testo napikamo, da se nam med pečenjem ne dvigne.
7. Testo namažemo z veliko žlico senfa, posujemo s čebulo, grahom, lepo razporedimo brokoli, prelijemo s smetano z jajci.
8. Položimo v ogreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Po 30 minutah vzamemo iz pečice ter dodamo kozji sir narezan na 5 mm debele kolute ter pečemo še 15 minut.
9. Za piko na “i” se zraven odlično poda pekoča omaka Brkati Mehičan.
Dober tek!
PEKOČNOST: 5
Lemon Drop čili | Zeleni Cayenne čili | Avokado | Limetin sok | Sveži koriander | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!