BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
20 minut
8-10 oseb
3 od 5
60 minut
1. VKLOPIMO PEČICO
2. PRIPRAVA ŠPINAČE
3. KUHANJE ŠPINAČE IN DODAJANJE SESTAVIN
4. PRIPRAVA PEKAČA IN TORTE
5. RAZREZ TORTE
6. ZMRZOVANJE
7. PEKA
8. NASVET
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Pečico segrejemo na 180°C (termostat 6).
2. Spinačo operemo, odstranimo peclje in blanširamo v slanem kropu največ 2 minute. Odstavimo, odcedimo in ohladimo s hladno vodo. Nato jo dobro odcedimo, stisnemo med dlanmi in nasekljamo.
3. V ponvi segrejemo maslo, dodamo kuhano nasekljano špinačo ter jo pokuhamo na srednjem ognju dokler vsa voda ne izlpari. Špinačo ohladimo, z vilico zmešamo z Ricotto, dodamo nasekljan česen, popramo in solimo po okusu.
4. V pekač, prekrit s peki papirjem, položimo prvo plast listnatega testa, ki jo namažemo z zmesjo iz špinače in ricotte. Pokapamo z Živčnim Sicilijancem, potresemo s pinjolami, povsod razen 2 cm ob robu. 2 centimetrski rob pomočimo z vodo. Najlažje gre s čopičem. Pokrijemo z drugim listnatim testom ter z vilico stisnemo ob robovih. Vse skupaj namažemo z rumenjakom.
5. V sredino torte položimo narobe obrnjen kozarec in vrežemo 24 trakov, od kozarca proti zunanjosti. Za razrez začnemo z rezom na 4 enake dele, vsako četrtino na 3 enake dele in vsako tretjino na polovico. Odstranimo kozarec in nežno zavijemo trakce okoli svoje osi za 2 polna obrata.
6. Vse skupaj položimo v zmrzovalnik za 10 minut, saj bo listnato testo bolj napihnjeno, če bo pred tem ohlajeno.
7. Sončno torto nato vržemo v pečico za 40 do 45 minut.
8. Nasvet: Ricotta se lahko nadomesti s skuto, ki vsebuje manj maščobe in se je lahko doda več ali pa vmeša 50 gramov parmezana, kar bo vaši torti dodalo samo več okusa. Postrežete s skodelico Živčnega Sicilijanca, v katerega lahko vaši prijatelji pomakajo koščke torte, ki se zlahka lomijo s prsti.
Recept seveda samo za odrasle 😉
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!