BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
BREZPLAČNA POŠTNINA nad 40 EUR!
Hitra in varna dostava!
Preprosto nakupovanje, drznost okusa!
PEKOČKO KUHA
Spoznajte unikatne kulinarične recepte, ki so nastali na podlagi dolgoletnih izkušenj v pripravi in kombiniranju premišljeno izbranih sestavin.
Kuharski recepti spisani za vse kulinarične ljubitelje in gurmane! Sami preizkusite naše recepte, uživajte, okušajte, kuhajte z in za dušo!
15 minut
2 osebi
3 od 5
45 minut
1. PRIPRAVA PONVE
2. PRAŽENJE SESTAVIN
3. KUHANJE ŠPAGETOV
4. PRIPRAVA ŠPAGETOV
5. DODAJANJE K OMAKI
6. SERVIRANJE
POSTOPEK PRIPRAVE
1. Ponev segrejemo in dodamo deci oljčnega olja ter na grobo nasekljanih 10 strokov česna. Pražimo cca. 5 minut na majhnem ognju. Ravno toliko, da se kažejo mehurčki.
2. Dodamo na grobo narezane inčune in mlete čilije ter malo pojačamo ogenj. Za tem dodamo izkoščičene in na polovico prerezane olive. Počasi pražimo in vmes pomešamo.
3. V večjem loncu zavremo vodo za špagete, jo solimo in dodamo špagete. Ko damo špagete v krop, dodamo v našo omako na polovice narezane paradižnike. Ko se voda s špageti začne peniti, poberemo pene in nekaj vode (cca. 4 žlice) in jo dodamo v našo omako. Tako s škrobno vodo dobimo kremoznost omake.
4. Kuhane špagete dobro odcedimo jih ohladimo pod tekočo mrzlo vodo, da zaustavimo kuhanje ter jih polijemo s pol deci oljčnega olja in jih z rokami fino premešamo.
5. V omako stisnemo še 3 stroke česna. In seveda: špagete dodamo v omako, dvignemo temperaturo, da jih segrejemo ter spet fino premešamo.
6. Serviramo na krožnik, natremo svežega popra in sveže nariban Parmezan.
Dober tek!
PEKOČNOST: 4
Cayenne pekoči čili | Paradižnik Volovsko srce | Rdeča čebula | Česen | Sol | Voda | Jabolčni kis | Sveža bazilika | Ekstra deviško oljčno olje
RECEPT PRIPRAVILA:
Domača kuharska mojstrica, tekmovalka show-a Masterschef Slovenija, usvarjalka pekočih omak in prefinjenih okusov, to in še mnogo več je Mojca Kravina. Sajenje čilijev, njihova vzgoja in uporaba znotraj nevsakdanjih receptov je njena strast.
Previdno načrtovani, izoblikovani in preverjeni recepti Mojce za vse jezike. Kuharske recepte najdene na uradni strani Pekočko Slovenija smo previdno izbrali z zagostovostjo razumljive in jasne priprave. Poskusite se tudi sami v pripravi prefinjenih kulinaričnih jedi.
Pekoče čili omake prefinjenih okusov za vse jezike, z večimi stopnjami pekočnosti zagotovijo najdeno ljubezen do manj, srednje ali hüdoubnih pekočih omak. Poskusite jih v kombinaciji z Mojčinimi recepti za popolno izkušnjo!
Zgodba tisočih okusov in harmonij, zgodba čilija v Sloveniji, njegovega sajenja, vzgoje in uporabe ... Pekočko sta Žiga in Mojca ter njune kulinarične vizije!